van der Horst

Sezoens Regularity: Nabeschouwing van de organisatoren

De wedstrijd in Bocholt winnen leek eenvoudig. De waarheid is dat in een regularity wedstrijd alle elementen samen moeten passen, en dat lukt slechts aan één ploeg: de winnaars. Luc Van Den Bogerd, met dochter Tasha naast zich in de Mazda MX5, mocht de score openen op de eerste proef. Daarna namen Benny Nuyts en Peter Hemelaer op de Ford Sierra het roer over in het algemene klassement. Het was een leiding die ze uiteindelijk niet meer zouden afstaan. Elien Dierickx (Toyota MR2), Jules Welters (BMW), Steven De Man (Matra Murena), Nick Schrooten (BMW), Guy Vrachten (Honda CRX), Wilbert Engels (Peugeot 205) en Filip Dierck (BMW), ze mochten allemaal hun proef winnen. Maar voor het algemene klassement was het de regelmaat die de doorslag gaf en daarin waren Benny en Peter de primussen. Zonder winst op de individuele klassementsproeven maar wel met vijf top-5 finishes legden zij de beste regelmaat aan de dag.
Nuyts en Hemelaer pakten uiteindelijk de zege met 2,32 punten voor Jeroen en Sam Engels, met 3,57 punten op de DAF 55 onder daglicentie. Filip Dierckx en Bas Stessens (BMW E30 325i) pakten met 3.86 de derde plaats na een knappe inhaalwedstrijd. Met de Sezoens Regularity valt ook het doek over het VAS regularity seizoen 2021, dat uiteindelijk slechts twee wedstrijden kende. De Gitter Regularity verdween van de kalender toen recent ook de Haspengouw Rally van het BK Rally verdween. Er zal dus anno 2021 geen VAS Regularity kampioen zijn, maar wel twee teams die zich winnaars mogen noemen: Paul en Sander Van Den Wyngaert in de Regularity van Kasterlee... en Benny Nuyts en Peter Hemelaer in de Sezoens Regularity.

Michaël Lambrechts en Wannes Uyttebroek, debutanten in Bocholt

“Twee jaar geleden reden we onze eerste rally en afgelopen weekend grepen we de kans om nog eens een wedstrijd te rijden. Wooow! Wat een prachtig parcours was dat voor een regularity rally in Bocholt! We amuseerden ons rot maar moesten eerst even terug in het ritme komen. We kenden er amper iets van, kregen bij de start het roadbook en moesten er dadelijk tegenaan. De eerste proeven vielen goed mee, het onverhard was geweldig al was het met een BMW E30 soms wel spannend! In de namiddag sputterde de motor tegen, maar voor het overige hadden we een mooie wedstrijd. Aan de finish staan, na al die Maaskiezel is op zich al een prestatie. We kijken dus al uit naar de volgende wedstrijd.”

Benny Nuyts, winnaar Sezoens Regularity

“Alles paste deze keer in elkaar. Ik moet wel zeggen dat veel afhangt van de co-piloot en Peter is iemand die zeer snel van begrip is en ook alles onthoudt wat er tegen hem wordt gezegd. Hij had dit nog maar één keer eerder gedaan en had voor de rest geen ervaring hierin. In Regularity is het kwestie van op tijd binnen te komen en daar ligt een grote verantwoordelijkheid voor de co-piloot. Die moet de tijd in het oog houden waarop je bij de flying finish wordt verwacht en alles zo regelen dat je daar op het juiste moment passeert. Daartoe moet je soms wat tijd ophalen om daarna exact over de finish te rijden. Peter had dat onder de knie. Het is mijn eerste zege sinds lang en dat doet wel deugd. Ik rij in de eerste plaats voor het plezier. Een goed resultaat mag er zijn maar dat is voor mij niet de eerste vereiste. Voor een kampioenschap rij ik sowieso niet meer. Ik heb geen vaste co-piloot en dat is toch wel doorslaggevend.”

Persbericht VAS RallySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 19 oktober 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons