van der Horst

Sezoens: Verschueren snelt naar winst

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Sezoensrally in Bocholt gewonnen. Hij komt ook kop van de BK-tussenstand. Sébastien Bédoret en Kris Princen vervolledigen een volledig Skodapodium.
Het hing na de tweede lus al even in de lucht en net voor aanvang van de slotlus werd het bevestigd, Kris Princen liep aan tegen een tijdstraf van drie minuten om verkeerd in te klokken. Daarmee werd in één ruk alle spanning uit de wedstrijd getrokken. Verschueren kreeg de zege op een zilveren schotel aangeboden en controleerde matuur de avondlus. Princen wist wel nog van zes naar drie te springen, maar Sébastien Bédoret kreeg hij niet meer in het vizier. De pupil van Skoda België reed een uitstekende en slimme koers en bekroonde zijn wedstrijd met een tweede plaats.

Voor Patrick Snijers leek de opgave nabij maar hij wist uiteindelijk zijn vierde plaats te redden in zijn Porsche GT3. Al lijkt dat nog even onder voorbehoud want de Limburger kwam een flink pak later door op de slotproef. Stephan Wright sluit de top vijf in zijn Ford Fiesta.

Bij de historics ging de winst logischerwijze naar Paul Lietaer, in de M-Cup al even logisch naar een weergaloze Mats Van den Brand in zijn BMW M3. Grégoire Münster trok aan het langste eind bij de Juniors.

In de strijd om de titel trekt Verschueren nu met vier punten voorsprong op Princen naar de volgende afspraak en dat wordt de Ypres Rally eind juni.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons