van der Horst

Sezoens: Vincent Verschueren nipt leider in Bocholt

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren heeft na vijf proeven in de Sezoensrally een kleine voorsprong op Kris Princen. Polle Geusens is een knappe derde na de ochtendlus.
  • De Swert Opticiens
Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) opende zaterdagochtend het best en nam meteen de leiding in handen. Halfweg drong Princen (Skoda Fabia R5) aan, maar in het slot van de ochtendlus nam Verschueren opnieuw wat afstand van zijn belangrijkste belager in het BK. Verschueren heeft nu een krappe voorsprong van 4.1 seconden op de Limburger.

Polle Geusens (Ford Fiesta R5) is een mooie derde, maar hij volgt al op driekwart minuut van de leider. De Limburger zit in een stevige strijd verwikkeld van Benoit Allart (Skoda Fabia R5) die zich steeds beter in zijn sas voelt op Vlaamse wegen. Steven Wright (Ford Fiesta R5) is vijfde op ruim een minuut. Jonas Langenakens rijdt in zijn Mitsubishi Lancer Evo X een ontzettend sterke wedstrijd is en voorlopig zesde.

Het was ook uitkijken naar het debuut van Achiel Boxoen in de Skoda Fabia R5. De West-Vlaming drijft het tempo gestaag op maar staat al op ruim tweeënhalve minuut van de leider na goed 50 kilometer tegen de chrono. Hij is zevende en kon al profiteren van de opgave van Bert Cornelis (DS3 R3) na een kleine crash.

Bij de Juniors staat er geen maat op Guillaume de Mevius.

Foto: BFO-BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 20 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons