van der Horst

Sezoensrally: Voorbeschouwing Jonas Langenakens

Landenaar Jonas Langenakens zal half mei aan de start verschijnen van de Sezoensrally, de vierde manche van het BK rally. Langenakens start met een VW Golf 5 van het nieuwbakken DANO Racing, een initiatief van Eddy Ghijsen en Danny Dewilde.
“Ik ken Eddy Ghijsens al jaren als een doorwinterde rallyfan”zegt Jonas Langenakens. “Hij vertelde me enkele weken geleden, samen met zijn zakenpartner Danny Dewilde, van zijn plannen. Beiden bieden me de kans om met hun nieuwe VW Golf 5 deel te nemen aan de Sezoensrally. Ik moest niet lang nadenken om op hun aanbod in te gaan. Het is een situatie waar we beiden beter van worden. Ik kan een wedstrijd rijden en zo toch bezig blijven in afwachting van een project waar ik snel meer hoop over te vertellen en zij krijgen publiciteit voor hun pas opgericht DANO Racing. Een VW Golf 5 diesel klinkt misschien niet sexy maar na een testsessie was ik toch aangenaam verrast over het potentieel van de wagen die nog veel groeimarge heeft.”

Eddy Ghijsens en Danny Dewilde zijn jaren geleden gebeten door het rallyvirus. “Destijds maakten we beiden deel uit van het team rond Wim Vanheers en zijn Audi S2” zegt Eddy Ghijsens. “We hebben ook zelf enkele jaren team gevormd en meerdere rally’s gereden. Toen we een tijdje geleden op restaurant terugblikten op die toch wel mooie periode zei de partner van Danny Dewilde plotseling dat ze het helemaal niet zo erg zou vinden als we samen opnieuw iets in de autosport zouden beginnen. Danny en ik keken elkaar verbaasd aan en dat was het moment dat DANO Racing ontstond. De daarop volgende weken hebben we een plan opgesteld, hebben we een wagen aangekocht en een team gevormd. Het enige wat ontbrak was een rijder.”

Lang werd er niet getwijfeld over de rijder. Al snel waren beiden het eens dat er met Jonas Langenakens zou worden gesproken. “Jonas is een jonge rijder met toch al een indrukwekkend palmares” zegt Danny Dewilde. “Hij is snel, leergierig en communicatief. Hij vertelt ons heel gedetailleerd hoe hij de wagen aanvoelt, wat goed is en wat verbeterd moet worden. In dat opzicht is hij de ideale man voor ons. Geen kapsones maar duidelijkheid. Zo kunnen wij hem nog een betere wagen aanbieden en hoop ik dat we ons beiden kunnen tonen in de Sezoensrally.”

Jonas Langenakens pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 7 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons