van der Horst

Sezoensrally: Nabeschouwing Freddy Loix en Johan Gitsels

Freddy Loix en Johan Gitsels zijn op zaterdag met hun ŠKODA Fabia S2000 tweede geworden in de Sezoensrally, de vierde wedstrijd van het BK rally. Voor de vierde wedstrijd op rij toonde de ŠKODA Fabia zich een voorbeeld van betrouwbaarheid.
De 38e editie van de Sezoensrally was organisatorisch een schot in de roos. Het was gezellig druk op het Kerkplein waar rallyteams en fans verzamelden. Het atypische gravel parcours en het zonnetje zorgden voor een feest voor de sportliefhebbers.  Na afloop ook niets dan tevreden gezichten in het ŠKODA kamp al moest Freddy Loix toch wat moeite doen om een opborrelend frustratiegevoel te onderdrukken. “Het heeft op zich niets met frustraties te maken maar ik ben het intussen wel beu om tweede of derde te worden” zegt Freddy Loix. “Ik ben een winnaar en ik wil de beste zijn in mijn sport. Ik kijk nu al uit naar de rally van Ieper waar alleen maar R5 of Super 2000 wagens aan de start verschijnen. Pas op, ik zeg hier niet dat ik die rally voor een negende keer zal winnen maar iedereen start daar met gelijke wapens en dat is absoluut geen kritiek op winnaar Kris Princen. We halen beiden het onderste uit de kan maar het is quasi onmogelijk om hem te verslaan en ik ben de laatste die iemand pech toewens om met de zege te kunnen gaan lopen. Drie keer reden we de snelste tijd en dat was telkens tijdens de technische ritten maar op de 22 km lange rit van Beek duwde Kris door waardoor we een lel rond de oren kregen. We hebben een perfecte rally gereden met een fantastisch team en een geweldige wagen alleen kan ik hen de zege niet schenken en dat vind ik verdomd jammer. Voor het overige niets dan lof voor de organisatie die van deze rally een waar feest maakten. De gezellige drukte onder de kerktoren, rallyfans die komen keuvelen en heel veel volk op de proeven. Deze wedstrijd zit voor altijd in mijn hart.”
 
“Ik kan dat alleen maar beamen” pikt co-rijder Johan Gitsels in. “Na de lange driedaagse van de rally van Wallonië was dit een wedstrijd die op een heel ander tempo gereden werd. Eentje waar je de Limburgse hartelijkheid in al zijn facetten kon voelen en proeven. Twee ritten rijden en dan terug naar de heimat waar we rustig de tijd hadden om een babbeltje te slaan met de partners die ons steunen, hen en de fans een inkijk te geven hoe het BMA team telkens weer met veel professionaliteit de wagen klaarmaakt voor de volgende rit en zelf een hapje te eten. Ik hou van de druk tijdens een rally maar dit tempo sprak mij ook wel best aan. Ik vond het een leuke rally en het was niet evident met al die WRC’s maar we zijn toch knap tweede geëindigd en hebben aangetoond dat we tijdens sommige ritten met onze ŠKODA Fabia S2000 niet hoeven onder te doen voor de WRC’s. Ik had al veel maaskiezel gezien tijdens de verkenningen maar ik had weinig of geen ervaring met die ondergrond tijdens een wedstrijd. Ik kan je vertellen dat die maaskiezel echt wel speciaal is en niet zomaar als doodgewone gravel beschouwd mag worden. Het is een zeer specifieke ondergrond waar het fantastisch op rijden is.”

Freddy Loix press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 20 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons