van der Horst

Sezoensrally: Voorbeschouwing Fabory Rallyteam

Aanstaande zaterdag staat er een bijzonder evenement op het programma van het FABORY Rallyteam. Rondom het Belgische Bocholt wordt namelijk de Sezoensrally verreden. Wat deze wedstrijd onderscheidt van andere rally’s is de wegbedekking: de vele stukken onverhard met rollend “Maaskiezel”. Na de opgave van vorig jaar door een defecte stuurbekrachtiging, is het team klaar voor revanche. Johan Faes en Christiaan van der Rijsen zijn van plan hun Mitsubishi Lancer Evo 9 goed de sporen te geven op de prachtige proeven.
  • Dreamdrive
Zaterdag 17 mei vormt het Belgische Bocholt het decor van de 38ste editie van de Sezoensrally. Na zijn opgave van vorig jaar, staat Johan Faes van het FABORY Rallyteam klaar om zich te revancheren. Samen met navigator Christiaan van der Rijsen gaat hij opnieuw de strijd aan met zijn Mitsubishi Lancer Evo 9. “Vorig jaar moest ik de handdoek in de ring werpen door een defecte stuurbekrachtiging. Jammer, want deze wedstrijd ligt mij erg goed en is een van mijn favoriete rally’s,” blikt Faes terug. 
 
De Sezoensrally telt mee voor het Belgisch kampioenschap en voor het Nederlands kampioenschap, dit betekent dat het deelnemersveld weer prachtig zal zijn. Het parcours is voor een groot deel op het zogenaamde Maaskiezel uitgestippeld, wat een totaal andere benadering van de proeven vereist. Het vergt lef en stuurmanskunst om op de rollende steentjes zo laat mogelijk te remmen voor een haakse bocht. Faes: “De entourage en de proeven met het vele onverhard maken van de Sezoensrally een geweldig evenement. Het is een wedstrijd waar onze Evo zich prima thuis voelt. De eerste keer dat ik hier startte, dat was nog met de Evo 6, wist ik niet goed wat ik van het Maaskiezel moest verwachten. Maar toen ik het eenmaal doorhad, zat de snelheid er ook goed in. Lekker snijden, lange halen onverhard… wij hebben er zin in.”
 
Het Kerkplein in Bocholt vormt het middelpunt van de wedstrijd. Daar staan de serviceteams om de nodige assistentie te verlenen en wordt het podium opgebouwd. De mooie proeven liggen om Bocholt heen, waardoor het een leuk, compact evenement is voor zowel publiek als deelnemers. Om 8.15 uur start de eerste deelnemer op het startpodium op het Kerkplein. In totaal worden twaalf klassementsproeven verreden, met een totale afstand van 160 kilometer. “Ons doel is de overwinning in de standaardklasse, groep N, maar we gaan een strijd met de overige deelnemers uiteraard ook niet uit de weg,” besluit Van der Rijsen.

Fabory Rallyteam press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 15 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons