van der Horst

Sezoensrally: Voorbeschouwing Mats van den Brand

Op zaterdag 17 mei zullen KNAF Talent First coureur Mats VD Brand en zijn navigator Eddy Smeets hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden. Tijdens de Sezoensrally in het Belgische Bocholt krijgt de geslaagde samenwerking met Verkooijen Rally Sport van 2013 een mooi vervolg. Stichting Rally Racing Oirschot gaat de roodblauwe full option Ford Fiesta R2 inzetten voor het jonge talent!
  • Skylimit Events
Rijder Mats van den Brand:  Ik ben ontzettend blij dat de samenwerking met het team dat me vorig jaar begeleidde naar de titel in de Nissan 350Z Challenge  een vervolg krijgt. Verkooijen Rally Sport (VRS), actief onder auspiciën van Stichting Rally Racing Oirschot (SRRO), bouwde vorig seizoen een volledig nieuwe Ford Fiesta R2 full option. Het beoogde doel  daarbij was om deze mogelijk nationaal en internationaal in te zetten met jonge talentvolle rijders. Na zorgvuldig overleg is de keuze op mij gevallen met het aanbod om deel te nemen aan de Bocholtse Sezoensrally. Ik heb me terdege voorbereid op deze wedstrijd. Aan ritme heb ik geen gebrek: afgelopen winter een 9-daagse sneeuwstage in Zweden en de de laatste maanden was ik erg actief in de karting. Afgelopen vrijdag heb ik een uitvoerige shakedown gedaan met de VRS-Fiesta R2. De auto voelt uitstekend aan en ik kijk enorm uit naar de Sezoensrally, nota bene de thuiswedstrijd van mijn navi Eddy Smeets.

Navigator Eddy Smeets: Hét nieuws bij de persvoorstelling van de Sezoensrally afgelopen maandag was de rijderswissel op de VRS-Fiesta R2. Ik had aanvankelijk ingeschreven met Nelis Verkooijen maar achter de schermen werkte de Stichting Rally Racing Oirschot al volop aan de plannen om Mats van den Brand aan de start te brengen in Bocholt. SRRO waar VRS onder opereert, heeft als doel een jong rallytalent te begeleiden naar de rallytop. Door deze stap te zetten met Mats en mij, laten ze zien dat ze het serieus menen met het beoogde doel. Daarnaast heeft Verkooijen Rally Sport zich ook ingeschreven voor de Nederlandse Ford Fiesta Trophy.  De doelstelling van VRS voor Mats en mij tijdens de Sezoensrally is duidelijk: kilometers maken en vertrouwen krijgen in de Ford Fiesta R2. Vanzelfsprekend kijken we ook uit naar de competitie met onze concurrenten, met name de Belgische R2’s en de Belgian Rally Championship Juniors. Ik ben ervan overtuigd dat Mats zich daartussen zeker zal laten opmerken…

Mats van den Brand press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 15 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons