van der Horst

Sezoensrally: Voorbeschouwing van de organisatoren

Yokohama Belgian Historic Rally Championship
Yokohama Belgian Historic Rally Championship
In het Yokohama Belgian Historic Rally Championship werden de eerste drie wedstrijden gewonnen door drie verschillende winnaars: Dirk Deveux in Haspengouw, Paul Lietaer en Tielt en Glenn Janssens in Jambes. Krijgen we een vierde verschillende winnaar in Bocholt? De kans is reëel, want op de gladde maaskiezel zijn verrassingen nooit uitgesloten...
De Sezoensrally is de wedstrijd met het meeste onverhard in het Belgisch rallykampioenschap. Een wedstrijd voor liefhebbers van het betere driftwerk en dus zeker voor de piloten van het Yokohama Belgian Rally Championship.

Wanneer er onverhard in de buurt is, dan voelt Dirk Deveux zich in zijn sas. Maar, de piloot uit Alken ging vorig jaar zwaar van de baan met zijn Porsche, dus moet hij eerst de strijd met zichzelf aangaan op de proeven van de Sezoensrally. Als hij het vertrouwen terug kan vinden, dan maakt Dirk Deveux zeker een kans om zijn tweede zege van het seizoen binnen te halen, na zijn overwinning in Haspengouw.

Maar, de Porsches van Glenn Janssens en Patrick Mylleville waren in de Rally van Wallonië bijzonder snel. Janssens veroverde er de leidersplaats in het YBHRC, terwijl Mylleville enkel door een straftijd van de tweede plaats werd gehouden. Op onverhard mogen we zeker Tobi Vandenberghe niet uit het oog verliezen, want op de maaskiezel zal het vermogen minder doorslaggevend zijn dan op de snelle proeven van de Wallonie.

Bij de outsiders rekenen we Yves Bruneel met zijn Ford Escort en Tom Van Rompuy, die deze keer het gezelschap krijgt van zijn vader Dirk in een tweede Opel. Jan Wydooghe staat in het kampioenschap op een mooie 5de plaats, gedeeld met Paul Lietaer. De Porsche-rijder zal in Bocholt een gooi doen naar de 4de plaats die in handen is van François Kicq met zijn BMA Porsche.

Belgian Historic Rally Press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op dinsdag 13 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons