van der Horst

Sezoensrally: Nabeschouwing Becx - TDS Racing

Na de pech in de Rally de Wallonie twee weken eerder, had het team de Ford Fiesta R5 weer helemaal klaar staan voor de volgende afspraak in België; de Sezoens Rally rondom Bocholt. Met de vele snelle proeven, waaronder prachtige onverharde stukken met de welbekende "Maaskiezel", konden Michiel en Kris zich verheugen op een mooie wedstrijd tussen de Belgische toppers.
  • Shopa
Na de eerste twee boucles stonden de twee R5 piloten op een mooie 5e plaats met nog ruimte voor verbetering. Dit bleek ook uit de tijden die steeds sneller werden, en dichter bij de top van het veld kwamen. Tijdens de laatste proeven begon het weer echter ook een belangrijke factor te worden, aangezien het langzaam aan harder begon te regen en er tijdens de laatste twee proeven overgestapt moest worden naar regenbanden. Met nog twee proeven te gaan stonden de Becx-TDS piloten op een mooie 3e plaats en lonkte het eerste podium van het seizoen, echter de voorsprong op de Engelsman Wright bedroeg op dat moment maar 4 seconden. Op de voorlaatste proef sloeg het noodlot toe voor Michiel Becx en Kris Botson; terwijl er behouden werdt gereden brak er een stuurkogel af bij het insturen van een korte bocht. Verder rijden was geen optie meer en moest de strijd gestaakt worden in het zicht van de haven!

Michiel Becx; "Wat een feest zo in het centrum van Bocholt! Super veel rally enthousiastelingen, en omdat het vlak over de grens ligt, ook veel Nederlandse rally fans!
We hebben van de eerste tot de voorlaatste proef een heel constant tempo kunnen rijden, wat resulteerde  in een derde plaats in het algemeen klassement tot dat moment. Helaas is de stuurstang in de voorlaatste proef gesneuveld waardoor we zijn uitgevallen... Dit kan gebeuren in een mechanische sport! maar we gaan ons vanaf nu weer helemaal klaar maken voor onze thuiswedstrijd over twee weken; de ELE rally rondom Eindhoven"

Becx-TDS Racing Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 19 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons