van der Horst

Sezoensrally: Nabeschouwing Patrick Snijers - Arne Bruneel

In de periode tussen de Rallye de Wallonie en de Sezoensrally werd binnen het team van Patrick Snijers en Arne Bruneel een belangrijke beslissing genomen. De wagen wordt vanaf nu onderhouden door MI International, het team van Willy Plas. “En meteen met succes,” vult Patrick aan.
“De eerste ronde had ik nog wat angst. Na alles wat we reeds hadden meegemaakt was ik toch op mijn hoede… Maar toen die angst overwonnen was kon ik eindelijk relaxed achter het stuur kruipen van de Porsche.” Het team van Willy Plas behoort tot de top van België en heeft zowel ervaring in de rallysport als op circuit.

“Zo moest het eigenlijk zijn vanaf de eerste koers…” vult copiloot Arne Bruneel aan. “Nadien is het natuurlijk eenvoudig praten, maar met dit team stonden we zeker al in de top 3 van het kampioenschap! De motivatie is opnieuw bijzonder groot voor de rest van het kampioenschap.”

Het publiek was ook bijzonder enthousiast over de Porsche. Voor Patrick is Bocholt een thuiswedstrijd en hij kreeg dan ook bijzonder veel aanmoedigingen. “Qua resultaat konden we niet veel beter op dit onverhard, iedereen in het team is bijzonder tevreden! Nu staan alle neuzen richting Ieper! Een belangrijke wedstrijd voor het ganse team!”

Ieper is de thuisrally van Grondwerken DEGRO en staat ook hoog op het verlanglijstje van Arne en natuurlijk ook van viervoudig winnaar Patrick Snijers. Om aan de start te komen moet de wagen worden omgebouwd naar de FIA regels en dat is duur! Bovendien is er door de problemen met de wagen meer budget nodig dan voorzien om het kampioenschap af te werken… Deze week is cruciaal, want ten laatste deze week moet de aanvraag voor het FIA paspoort binnen.

“Het zou heel jammer zijn moesten we Ieper missen…” aldus Arne. “Het publiek is razend enthousiast over de Porsche en het zou bijzonder leuk zijn om in Ieper de strijd aan te gaan tegen de Porsches van ex-WK piloot François Delecour en  Romain Dumas.”

Het team is heel gemotiveerd en is ondanks de onzekerheid reeds gestart met de voorbereidingen voor de wedstrijd. “Nee, we zijn nog niet gaan verkennen,” lacht Patrick. “Maar we hebben al een samenwerking met de lokale horeca en een plaatselijk radiostation om onze deelname en onze partners in het daglicht te zetten… Ik heb er vertrouwen in dat we de Porsche zullen kunnen laten brullen op de Markt van de kattestad!”

Snijers-Bruneel Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 19 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons