van der Horst

Sezoensrally: Nabeschouwing Polle Geusens

Polle en Sil Geusens werden na de Sezoensrally weer in de kijker gezet als winnaars van de Junior Award, een speciale aanmoediging voor jonge rallytalenten uitgereikt door de promotor van het BRC en de organisator van de volgende manche van het BRC, in dit geval de Kenotek Ypres Rally. Voor de derde keer op rij won Polle Geusens de strijd in het Junior BRC, zelfs zonder koppeling in de slotfase.
Al voor de start was het vertrouwen toegenomen bij Polle en Sil.
"In de Rally van Wallonië voelden we dat de motor van de Peugeot haperde. We hebben de oorzaak gevonden: een elektrische storing veroorzaakt door de kabelboom. Al het ganse seizoen is onze motor niet zo  scherp. Mogelijk hebben we hierdoor al vanaf het begin van het seizoen een iets minder competitieve motor," vertelt Polle voor de start.

In de openingsronde nam de Peugeot-piloot meteen ruim afstand van zijn concurrenten in R2, die op meer dan anderhalve minuut volgden, maar de tweede passage op de rondkoers De Hees leverde een probleem op.
"Na de eerste ronde waren de bochten dieper uitgereden en bij het snijden in een heel snelle bocht in vijfde versnelling sprong de achtertrein uit het spoor. Ik werd verrast en we schoven achteruit een sloot in. Het duurde drie minuten voor de toeschouwers ons weer op de baan kregen, maar ik was al blij dat we verder konden, want aan die snelheid hadden we de 208 R2 ook volledig af kunnen schrijven," vertelt Polle.

Bij die schuiver werd de koppeling geraakt. Met nog 9 proeven te rijden, werd het bijzonder lastig om de finish te halen. Maar, het team ging tot het uiterste en stelde de zege in het Junior BRC veilig.
"Op de KP's was het geen probleem om zonder koppeling te rijden, maar wel op de verbindingen in het verkeer. We hebben de versnellingsbak zwaar moeten forceren. Ik denk dat de bak nu wel toe is aan een vervanging, maar de finish halen was heel belangrijk om de punten in het Junior BRC veilig te stellen. Ik heb nog geprobeerd om Van der Heijden terug te pakken, maar we eindigden op 8"4. Bijna hadden we de drie minuten tijdverlies goed gemaakt. De Junior Award was natuurlijk een mooie beloning."

Polle Geusens Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 19 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons