van der Horst

Sezoensrally: Nabeschouwing Vincent Verschueren - GoDrive

Vincent Verschueren en team GoDrive mag met vertrouwen toeleven naar de Kenotek Ypres Rally, want na de probleemloze Rally van Wallonië, presteerde de DS 3 R5 ook van het team van Gaby Goudezeune ook dit weekend weer feilloos in de Sezoensrally. Door stelselmatig het tempo te verhogen, eindigde Vincent op een prima en zelfs onverhoopte tweede plaats, waardoor hij weer helemaal de aansluiting heeft gemaakt in het kampioenschap met het groepje achtervolgers van leider Freddy Loix.
Voor de start in Bocholt benadrukte Vincent Verschueren zijn gebrek aan ervaring op de maaskiezel en dat bleek toch een handicap in de openingsronde, al stond de GoDrive DS 3 R5 al meteen op een mooie 4de plaats op 37".

"In de eerste ronde van vijf proeven moest ik aftasten hoe de wagen zou reageren op de onverharde stroken. Pas toen ik in de tweede ronde met meer vertrouwen reed en de auto agressiever in de bocht zette, werden de tijden beter. In het begin remde ik ook te vroeg omdat ik niet zeker was van de grip," vertelde Vincent.

Terwijl Vincent en navigator Gert Broeckaert het tempo verhoogden, vielen Chris Van Woensel en Kris Princen vooraan weg, zodat de GoDrive-piloot een knappe tweede plaats behaalde, net als in Haspengouw in het begin van het seizoen. Niet slecht voor een pure privé-piloot.

"Gelet op mijn gebrek aan ervaring op dit parcours, is dat een prachtig resultaat. We hadden even wat vermogensverlies toen de "pop off valve" open ging, maar voor de rest was de auto weer perfect," lachte Vincent, die nadert tot op 2 puntjes van Kris Princen en tot op 1 punt van Cédric Cherain in de tussenstand van het BRC.

Kortom, Vincent kan met vertrouwen afzakken naar Ieper, al heeft hij in de Westhoek vooral pech gekend. Dit is het seizoen om een einde te maken aan die zwarte reeks.

GoDrive PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 19 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons