van der Horst

Sezoensrally: Voorbeschouwing Kris Princen - Peugeot België-Luxemburg

Na zijn vervelende opgave in de Rallye de Wallonie, wil Kris Princen in de Sezoensrally maar één ding: aanvallen als een leeuw en zijn eeuwige rivaal het leven zo moeilijk mogelijk maken.
Sportief als ze zijn, hebben Kris Princen en Peter Kaspers de episode “rallye de Wallonie” achter zich gelaten. Hun rally daar eindigde al in een fout afgelopen bocht in de tweede klassementsproef, maar de Peugeot-bemanning wil zich enkel de goede kant van de zaak herinneren.
“Ik onthoud vooral dat we beter dan ooit konden concurreren”, legt Kris uit. “Het waren natuurlijk maar een beperkt aantal kilometers, maar uit alles bleek dat de evoluties onze Peugeot 208 T16 sterker dan ooit hadden gemaakt. De ijzersterke chrono in de eerste proef op zaterdagochtend was er het perfecte bewijs van."

Dat de titel sinds Wallonië nu nog moeilijker binnen te halen valt, verandert niets aan de aanpak van het team van Peugeot België-Luxemburg.
“Al sinds het begin van het seizoen zijn we onvermoeibaar aan het aanvallen, en dat gaan we gewoon blijven doen”, lacht Kris. “De eerste doelstelling blijft altijd dezelfde: we willen winnen! Dat we ons nu iets minder hoeven te concentreren op de kampioenschapstitel heeft ergens ook een voordeel: we hoeven niet meer te doseren, alleen aanvallen!”

Met die instelling verschijnen Princen en Kaspers deze zaterdag aan de start van de Sezoensrally.
“Dit blijft een origineel parcours zoals er in België geen enkel ander te vinden valt”, besluit Kris. “Naar goeie gewoonte biedt de Sezoensrally een aantal stevige stukken onverhard, vaak middenin een proef die verder op asfalt wordt gereden. Ik kijk er nu al naar uit om mijn Peugeot over die ondergrond te sturen.”

De Sezoensrally 2016 start deze zaterdag in het centrum van Bocholt om 8u15. Drie lussen van vijf proeven staan voor 144,78 km tegen de klok. De eerste finishers worden iets voor zeven uur ’s avonds op het podium verwacht.

Peugeot België-Luxemburg Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 20 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons