van der Horst

Sezoensrally: Voorbeschouwing Snijers - Verbaeten & CarCave

Amper enkele weken na het geslaagde openingsweekend van 1 mei pakt CarCave opnieuw uit. Patrick Snijers en CarCave sloegen de handen in elkaar om van de deelname aan de 40 ste Sezoensrally iets speciaals te maken. De Ford Fiësta R5 EVO van Patrick wordt volledig in een CarCave outfit gewrapt en is zo niet alleen een van de meest competitieve wagens, maar zonder twijfel ook de stijlrijkste wagen van het deelnemersveld. De doelstellingen van Patrick Snijers en CarCave zijn simpel en dezelfde: winnen.
  • Powercars
“Als je door de collectie classic cars, super cars en sports cars van CarCave wandelt kom je heel wat wagens tegen die de ondertussen bijna veertigjarige carrière van Patrick Snijers gekruid hebben. Uiteraard denken we dan aan de Celica GT-Four Rally Car van François Duval, want vergeten we niet dat Patrick in 1989 samen met zijn co-driver Dany Colebunders deelnam aan het WK met een Toyota die bijna identiek was aan de wagen van ene Carlos Sainz. Maar ook de twee R5 turbo 2, de verschillende speciale Porsches 911, de Ford Sierra Cosworth, De Ford Escort MK1, de Ur-Audi Quattro en de BMW M3 E30 zijn stuk voor stuk wagens die 40 jaar autosport uitademen. Zo groeide het idee om samen met Patrick een project op te starten rond de 40 ste Sezoensrally in Bocholt. De spectaculaire Porsche 977 GT3 wordt ingeruild voor een competitieve Ford Fiësta R5 van het Italiaanse team Step-Five Motorsport. CarCave zorgt als hoofdsponsor voor de exclusieve car wrapping, ontvangt de gasten en werkt aan een verrassende display car. Patrick, zijn jonge maar ervaren co Cindy Verbaeten en zijn team focussen zich 100% op de rally. Inzet, de zege, what else?” aldus Roel Geraerts van CarCave.

Patrick Snijers: “Met 22% onverharde Maaslandse kiezel is de Sezoensrally iets speciaals; een rally waar de thuisrijders zeker in het voordeel zijn. Dan denk ik uiteraard aan de Limburgers Freddy Loix en Kris Princen die met respectievelijk de Skoda Fabia en de Peugeot 208 resoluut voor het kampioenschap gaan. En dan zijn er de outsiders waarbij ik mezelf reken samen met Stephen Wright, ook met een Fiësta, die vorig jaar derde werd en Vincent Verschueren met de Fabia. Voor mij is het de eerste kennismaking met de Fiësta R5. De wagen arriveert pas donderdag uit Italië, en het is dus nog een beetje koffiedik kijken. Top 5 moet er zeker inzitten en als wedstrijd in de goede plooi valt is een podiumplaats niet onmogelijk. Wie weet een 100% Limburgs podium ? Ik kijk er in ieder geval naar uit om met gelijke wapens sportief in de clinch te gaan met Loix en Princen.”

De samenwerking tussen Patrick Snijers en CarCave wordt vastgelegd in een snelle docu die kort na de rally online komt. De samenwerking stopt trouwens niet na de rally. Patrick zal na videorecensies verzorgen over de meest sportieve en markante cars uit de CarCave collectie. Onze eigen Jay Leno zeg maar.

CarCave Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 19 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons