Total 2' Hours of Spavan der Horst

Sezoensrally: Voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Zaterdag verdedigen Guillaume de Mévius en Louis Louka in de omgeving van Bocholt de kleuren van het RACB National Team. De Sezoensrally, dat is vooral een parcours dat bestaat uit onverhard en asfalt. Het duo zal er proberen met de zwart-geel-rode Peugeot 208 naar de overwinning in de R2-categorie te rijden.
  • Footprints F1 Abu Dhabi
In het Belgian Rally Championship beschikt iedere wedstrijd wel over een typisch parcours.
“Dat is net wat het zo plezant maakt”, benadukt Louis Louka, corijder van Guillaume de Mévius. “Ons landje mag dan klein zijn, maar de rallyliefhebbers kunnen er wel genieten van een heel gevarieerd kampioenschap.”
 
Zo is het na het dikwijls snelle asfalt langs de Maas, waar de leden van het RACB National Team enkele weken geleden met hun Peugeot 208 naar de zege in R2 reden, volgende zaterdag de beurt aan een gemengd parcours.
“Ik reed de Sezoensrally al één keer, in 2014”, stelt Guillaume. “Ondanks een klein foutje dat me toch een handvol minuten kostte houd ik er uitstekende herinneringen aan over. In en rond Bocholt krijgen we een atypisch, maar amusant parcours voorgeschoteld. De chronoritten bestaan er dikwijls uit onverhard en asfalt. De typische ronde maaskiezel levert heel weinig grip op. Het feit dat het er dikwijls snel gaat maakt het rijden er niet makkelijker op.”
 
Kan de onverhardervaring die Guillaume in Frankrijk opdeed hem in Bocholt een voordeel opleveren?
“Ik denk het niet”, antwoordt hij. “In de Sezoens rijden we met asfaltbanden, die over heel weinig laterale grip beschikken. Je moet vermijden te veel te driften. Dat maakt deze rally zo interessant.”
 
Het doel is evenwel hetzelfde gebleven.
“We willen proberen te winnen in R2 en indien mogelijk een zo groot mogelijk aantal scratches in de categorie te veroveren. De tegenstand wordt niet min, onder andere door de aanwezigheid van Joachim Wagemans, een rijder die eveneens in Frankrijk actief is.”
 
De Sezoensrally begint zaterdag om 7u45. Na 15 chronoritten, goed voor 162,60 kilometer, worden de deelnemers vanaf 20u43 op het finishpodium verwacht.

RACB National Team Press

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 18 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons