van der Horst

Sezoensrally: Dirk & Tom Van Rompuy beiden in actie op BMW en Opel

Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  BMW M3
Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - BMW M3
Na problemen met de krachtbron tijdens de seizoenstart zal Tom Van Rompuy tijdens de sezoensrally opnieuw aantreden met zijn schitterende BMW E30 M3 in het Historic Belgian Rally Championship. De Opel Ascona 400, het alternatief binnen VR Racing waarmee Tom momenteel een mooie derde plaats bekleedt in de tussenstand komt terug in handen van vader Dirk Van Rompuy die ook op de afspraak is in Bocholt. Volgend weekend zal Dirk dan met zijn BMW E30 M3 de tweede meeting van het seizoen rijden binnen de Belgian Historic Cup op Circuit Zolder, en dat in het kader van de Historic Grand Prix
Tom Van Rompuy en Jens Vanoverschelde zijn goed aan het seizoen begonnen met een derde plaats in de voorlopige tussenstand na de Porsche van Mylleville en de Opel Manta 400 van Lietaer. Hopelijk is de pechreeks van de BMW nu achter de rug en kan Tom eindelijk eens voluit voor de zege gaan bij de Historics. Maar de concurrentie is uiteraard niet mals met kleppers zoals Mylleville, Lietaer, Kenis, Prinzie, enz. Lietaer zal waarschijnlijk de te kloppen man zijn. Er staat immers een pak maaskiezel op het programma en daarom schreef de West-Vlaming zijn vierwielaangedreven Subaru Legacy in.

Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  Opel Ascona 400
Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - Opel Ascona 400
Erik Qvick heeft ondertussen een nieuwe motor in het vooronder van de BMW gebouwd terwijl Tom reeds eerder dit seizoen bewees dat ook de Opel Ascona 400 van vader Dirk een zeer potente wagen is.
Dirk Van Rompuy: “We hopen uiteraard op een mooie uitslag met de twee wagens. Tom moet in de BMW minimum zijn derde plaats weten te verdedigen en hopen op hoger. Maar gezien de concurrentie zal dit een zeer zware opdracht worden. De BMW M3 zou momenteel in optima forma moeten verkeren. Aan de ophanging & achterbrug van de Ascona is nog wat werk. Die zal nog een evolutie krijgen zodat hij lager komt te staan en we het gat met soortgelijke wagens zoals het exemplaar van Prinzie kunnen wegvlakken. Ondanks de reeds geleden pech kijken we toch vrij positief terug op de reeds geleverde prestaties".
Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy - BMW M3
"Zo is er de voorlopige derde plaats van Tom en Jens in het Historic Belgian Rally Championship en ook ik sta na twee races in het Belgian Historic Cup op circuit derde in de Klasse 4 of de Toerisme Youngtimers.
Ondertussen rijdt Jens Vanoverschelde definitief samen met Tom op de BMW M3 terwijl ik de hulp inroep van Claude Debue. Claude is uiteraard zeer ervaren en geen onbekende voor mij en voor snelheidsrally’s is hij zeker de evenknie van Jens Vanoverschelde waarmee ik verder nog regularity doe. Daarin is Jens een van de besten en we zijn dan ook zeer tevreden met de derde plaats die Jens en ikzelf met de VW Carmann Chia behaalden tijdens de ING Rally enkele weken geleden".

Jens Vanoverschelde: "In Bocholt zullen we in ieder geval geen partij zijn voor Paul Lietaer die met zijn vierwielaangedreven Subaru een pak sneller zal zijn op de maaskiezel. Maar voor het podium of de tweede plaats moeten we kunnen strijden. Het wordt niet makkelijk, maar ik ben blij dat de BMW opnieuw klaar is. We hebben bewust de Rally van Tielt als schrapwedstrijd ingelast omdat Tom op dat moment met de BMW M235 V8 aan de slag was in de Belcar. We gaan onze derde plaats met hand en tand verdedigen. We kijken er enorm naar uit. Lekker driften op de maaskiezel. Echt iets voor Tom".

Foto's: RIP - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Rally Championship op donderdag 17 mei 2018.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons