van der Horst

Sezoensrally: JBRC: Grégoire Munster scoort het maximum

Junior Belgian Rally Championship
Junior Belgian Rally Championship
10 punten als winnaar bij de Juniors, een zege in de klasse RC4 en alle snelste tijden in het Pirelli Junior BRC, goed voor nog eens 15 bijkomende bonuspunten. Het is duidelijk dat Grégoire Munster de sterkste was in het jongerenklassement tijdens de Sezoensrally in Bocholt. De regerende Junior-kampioen scoorde daarmee de maximale 25 punten voor het Pirelli Junior BRC.
Voor de start leek het nog een boeiend duel te worden tussen Grégoire Munster, de vertegenwoordiger van Opel Motorsport en Opel Belgium, en Timo Van der Marel, de rijder van Opel Nederland. Maar, op de maaskiezel was de 20-jarige Munster, die dit jaar het Europees kampioenschap rijdt, telkens sneller. 
"Ik denk dat we een perfecte rally hebben gereden," lachte Grégoire. "We stonden van start tot finish op de eerste plaats. Dit geeft me vertrouwen voor onze volgende wedstrijd in het Europees kampioenschap, de Liepaja Rally in Letland. Maandag stappen we op het vliegtuig voor onze volgende internationale afspraak," besloot Munster, die dit seizoen al een tiental rally's heeft gereden, wat hem natuurlijk een pak ervaring en ritme oplevert.

Ondanks een straftijd van een minuut wegens een foutje bij het inklonken, ging de tweede plaats bij de jongeren naar Gilles Pyck, die het rijden op maaskiezel ontdekte in zijn Peugeot 208 R2. "In het begin moest ik wennen aan het zwevende gevoel op de kiezel, maar het begon na enkele proeven aardig te lukken. Ik had de onboards van vorig jaar ook goed bekeken, zodat ik niet verrast was dat het parcours op sommige plaatsen in de slotronde heel erg uitgereden was. Met de tweede plaats hebben we het maximum eruit gehaald, want Grégoire Munster is een klasse apart dit seizoen," vertelde de piloot uit Poperinge.

Na de opgave in de slotronde van Thibault Mazuin met mechanische pech, ging de derde plaats naar Tobias Brüls, die een heel regelmatige rally reed. Valentin Vertommen ging halfweg van de rally van de baan: "Het was ook mijn eerste ervaring hier in Bocholt. We waren mee in strijd voor de tweede plaats, maar we schoven op het asfalt iets te ver naar buiten, waarbij ik achteraan een paaltje raakte. Met een geplooide achtertrein moesten we stoppen," vertelde Valentin ontgoocheld.

Charles Munster, de jongere broer van Grégoire, werd vierde bij de Juniors met zijn Opel Adam in Cup-configuratie. "Deze ondergrond is heel apart om op te rijden, zeker omdat we met slicks rijden. Voor mij was het gewoon belangrijk om ervaring op te doen en om progressie te maken. Ik vergelijk onze tijden telkens met die van Grégoire en we konden het verschil in de loop van de rally gevoelig verminderen. Dat was onze enige doelstelling," aldus Charles, die bezig is aan zijn eerste seizoen als rallyrijder.

Tussenstand (4/9) : 1. G. Munster 94; 2. T. Brüls 26; 3. G. Pyck 20; 4. Th. Mazuin 18; 5. G. Snaet 15; 6. J. Wagemans 10; 7. V. Vertommen 9; 8. A. Molle 8; 9. Charles Munster 7...

Persbericht JBRC



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 21 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons