van der Horst

Sezoensrally: Loix opnieuw ongenaakbaar na eerste lus

Freddy Loix-Cédric Miclotte - Ford Focus WRC
Freddy Loix-Cédric Miclotte - Ford Focus WRC
De Sezoensrally is de vierde wedstrijd van het kampioenschap op een totaal van acht. Na deze wedstrijd worden de drie beste resultaten in rekening gebracht en zodoende hebben we een vaste tussenstand voor het kampioenschap zijn tenten opslaat in Ieper. Gezien Freddy Loix reeds de rally’s van Haspengouw, Tielt en Wallonië achter zijn naam zette, hoefde de BFO-rijder zelfs niet eens aan de start te komen om als leider de tweede seizoenshelft in te gaan. Uiteraard is het goed voor de rallysport dat ‘Fast Freddy’ toch paraat tekent voor het betere driftwerk op de maaskiezel.
  • Hamofa Performance
Wegens gebrek aan concurrentie uit eigen land, moet Loix het ditmaal opnemen tegen een horde Nederlanders omdat deze wedstrijd meetelt voor het Nederlands kampioenschap. En gelukkig, want anders had Freddy net als in de laatste KP in de Rally van Wallonië misschien meerdere malen van zitje kunnen wisselen met copiloot Miclotte.

Zonder druk en zonder zich te moeten bekommeren om het Belgisch kampioenschap heeft Loix de eerste van de drie lussen met brio gewonnen. Tijdens de eerste vier KP’s Goolder, Veldhoven, Beek-Bree en Gerdingen zette hij telkens de snelste chrono op de tabellen. Uiteraard leidt hij de dans met reeds 28 seconden voorsprong op een oerregelmatige en ex Nederlands kampioen Erik Van Loon in de Ford Focus WRC08. Eric Wevers met de recente Ford Fiësta WRC volgt op 46 tellen en voelt de hete adem van de Jong met zijn imposante Mitsubishi Lancer WRC05 in zijn nek . De voorlopige top 5 wordt afgesloten met de Nederlander Hermen Kobus in de Ford Fiësta S2000 en dit reeds op twee minuten van leider Loix. Tegenstand moet Kobus ditmaal niet verachten, gezien de VW Polo S2000 van Verschueren en de Peugeot 207 S2000 van Debackere niet aanwezig zijn.

Met Princen en Martin niet aanwezig is het Monnens die leidt met zijn Mitsubishi Lancer Evo IX die leidt in Groep N met een voorsprong van méér dan een volle minuut op Faes die op zijn beurt een heel nipte voorsprong van 8/10 sec. telt op zijn landgenoot van Iersel met een Evo X. Tijdens de eerste twee KP’s kregen we een mooi duel tussen de BMW’s van Snijers en Van Woensel, maar laatstgenoemde verdween van de tabellen in de derde KP. Snijers staat met de BMW 130i op een voorlopige tiende plaats algemeen, net voor Filip Pyck met de Mitsubishi Lancer Evo IX. Achter hen barst een mooie strijd los in R2 met ondermeer de merkencups van Ford en Citroën. Het is Voorlopig Timo Van De Marel (Ford) die het snelst onderweg is voor De Cecco (Peugeot 208) en Geusens (Citroën). 

Foto: BFO-BRCDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 18 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons