van der Horst

Sezoensrally: Potty voert mooi deelnemersveld aan

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Met de Sezoensrally is het Belgische Kampioenschap komend weekend toe aan de zesde manche. Die telt enkel mee voor de Cup, maar toch verzamelde de organisatie Racing Team Moustache een mooi deelnemersveld. Revelatie en BK-leider Maxime Potty voert het veld aan.
  • St. Paul
Wie al vier keer de volle buit pakte en daarnaast één keer op het podium stond, in vijf manches tijd, start uiteraard als dé grote favoriet. Maxime Potty (Citroën) begint al BK-leider in Bocholt, en zal die ook als leider beëindigen. Hij hoeft niet te vrezen dat de concurrentie hem zal bijhalen komend weekend want met 120 punten heeft hij een voorgift van 61 punten op Bastien Rouard (Skoda). Kortom, als het even mee zit, dan is Potty nog voor de zomer kampioen van België. Rouard is ook de enige die Potty in de gaten moeten houden want Cédric Cherain (Hyundai) en Adrian Fernémont (Skoda) zijn er niet bij, net zoals een pak namen die daar nog achter staan en nu al uitgeteld zijn voor de titel.

Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Voor de overwinning zijn er wel kapers op kust, met onder meer oud-winnaar Vincent Verschueren (Skoda) aan de start. Verder zien we niet meteen iemand in staat om Potty te ambetanteren of het zou moeten komen van Niels Reynvoet (Citroën), sterk in Wallonië, of Jos Verstappen (Skoda), recentelijk nog winnaar op de Monteberg in een rechtstreeks duel met Davy Vanneste (VW). Ook Tom Boonen (Skoda) komt opnieuw aan de start. Voor de Balenaar wordt het een thuismatch.

In de Stellantis Cup is er heel wat meer animo en moeten onze Belgen, denk maar aan Jonas Dewilde, Maxime Decock en vooral Tom Heindrichs, het opnemen tegen de aalsnelle Duitser Marijan Griebel en de Oostenrijkse jonkie Julian Wagner. Bij de GT's kan Gunther Monnens enkel verliezen. In de Clio Cup, waar alle snelle Vlamingen aan de start staan zoals Lander Depotter en Lander Dhaene, zijn we vooral benieuwd of Lyssia Baudet haar prestatie van in Namen kan herhalen. Ook de M-Cup zorgt voor kwaliteit en kwantiteit met als speerpunten Franky Boulat, Patrick Diels en Johannes Kessel.

Donderdag is er al de shakedown. De rally om 8.13 uur zaterdagochtend. Er wachten de rijders vijftien klassementsproeven. Even over half zeven kennen we de winnaar van deze 46ste editie.

Foto's: Davy Degryse - RIP
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 16 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons