van der Horst

Shanghai: Toyota bovenaan bij de vrije trainingen

Davidson/Buemi - Toyota TS040 Hybrid
Davidson/Buemi - Toyota TS040 Hybrid
Toyota heeft de twee vrije trainingen op vrijdag gedomineerd en werpt zich zo opnieuw op als favoriet voor de zes uren wedstrijd in Shangai. Sébastien Buemi was de snelste in de morgen met de TS40 #8 en in een door de regen ingekorte namiddagsessie klokte Anthony Davidson de snelste ronde met dezelfde bolide. Audi moest zich tevreden stellen met de derde en vierde tijd achter de twee Japanse bolides. Bij de GT’s was het een wagen uit GTE Am klasse, de 8 Star Motorsports Ferrari die de snelste chrono neerzette.
  • Dreamdrive
Lotterer/Fassler/Tréluyer - Audi R18 e-tron Quattro
Lotterer/Fassler/Tréluyer - Audi R18 e-tron Quattro
De eerste vrije sessie moest het stellen met een vochtige piste en het was de jarige Buemi die in de Toyota TS040 Hybrid #8 de snelste ronde reed in 1:49.833. De tweede Toyota, die van Wurz/Sarrazin/Nakajima volgde op 1.148. De Audi #2 reed de derde tijd maar op meer dan twee seconden van de tijd van de Toyota #8. De Audi van di Grassi/Duval/Kristensen sloot de sessie af met de vierde chrono voor de Porsche van Hartley/Webber/Bernhard.  De Porsche van Jani/Dumas/Lieb kwam niet in actie door problemen met de batterijen.

G-Drive Racing Ligier JS P2
G-Drive Racing Ligier JS P2
Bij de LMP2’s ging de snelste tijd op overtuigende wijze naar de G-Drive Racing Ligier van Pla/Canal/Rusinov. De snelste GT was de Aston Martin van Lami/Dalla Lana/Stanaway, een wagen die uitkomt in de GTE Am klasse. De AF Corse Ferrari van Bruni/Villander topte dan weer de tabellen bij de GTE Pro’s.Regen verstoorde de tweede vrije sessie die 17 minuten voor tijd werd afgevlagd. Opnieuw was het de Toyota #8 die de snelste chrono liet noteren in 1:49.134, nu met Davidson aan het stuur. De tweede tijd was opnieuw voor de tweede Toyota met daarachter de beide Audi’s met de #1 voor de #2. Porsche stelde zich tevreden met de vijfde en zesde chrono.

Prospeed Compétition Porsche 911 GT3 RSR
Prospeed Compétition Porsche 911 GT3 RSR
Opnieuw domineerde de G-Drive Racing Ligier de LMP2 klasse, die de beide Extreme Speed Motorsports HPD’s voor bleef. Ditmaal vonden we twee wagens uit de Am klasse op kop bij de GT’s. De snelste tijd was voor de 8 Star Motorsports Ferrari (2:.4.528), een mooie tweede chrono was er voor de ProSpeed Competition Porsche van Collard/Perrodo/Vaxivière. Darren Turner en Stefan Mücke sloten met hun Aston Martin de top drie af en waren daarbij de snelste GTE Pro bolide.

Foto's: FIA WECDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 31 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons