van der Horst

Shanghai: Toyota op pole – Aston Martin dominant in GTE

Toyota TS030 Hybrid #7
Toyota TS030 Hybrid #7
Toyota Racing heeft de pole weten te bemachtigen voor de voorlaatste FIA WEC race van het seizoen. Het duo Alexander Wurz - Nicolas Lapierre zette in de Toyota TS030 Hybrid #7 een gemiddelde (elk 2 ronden) tijd neer van 1:48.013 en kon maar net Marcel Fässler en Benoit Tréluyer achter zich houden (+0.089s). Audi R18 e-tron quattro #1 probeerde helemaal op het einde nog de pole af te snoepen, maar kwam van een kale reis thuis. De Toyota #8 in handen van Stéphane Sarrazin en Sébastien Buemi klopte op ruim een halve seconde (+0.681s) als derde af, terwijl Allan McNish en Tom Kristensen in de tweede Audi al meer dan een seconde moesten toegeven, desondanks is het deze wagen die dit weekend de titel al kan veilig stellen. Toyota is echter bij de pinken en lijkt zeker in staat om de zege van vorig jaar te kunnen herhalen.
In LMP2 ging de besttijd naar de G-Drive Racing (ADR) Oreca 03-Nissan van John Martin en Mike Conway, beide heren sloegen een aanzienlijke kloof op de rest van het veld, met de OAK Racing Morgan-Nissan #24 als eerste achtervolger op +0.787s. De OAK bolide van onze landgenoot Bertrand Baguette vat de race aan vanuit de vierde stelling.

Aston Martin Racing - Vantage V8 #99
Aston Martin Racing - Vantage V8 #99
GTE werd een kolfje naar de hand van Aston Martin, het Britse merk legde dan ook beslag op pole posities in beide klassen. GTE-Pro werd gedomineerd door de twee Vantage V8’s die de Porsches en Ferrari’s ruim een halve seconde achter zich lieten. Het exemplaar van Mücke/Turner was uiteindelijk de primus met amper 0.018s verschil ten opzichte van de zusterwagen #99 (Stanaway/Senna). Kampioenschapsleiders Gianmaria Bruni en Giancarlo Fisichella werden met hun AF Corse Ferrari teleurstellend zesde en laatste in de klasse. De Porsche van Lieb/Lietz realiseerde de derde chrono. In GTE-Am ging de pole naar de Deense Aston Martin (Thiim/Nygaard), nipt voor de AF Corse Ferrari van Griffin/Cioci (+0.015s).

12193edbfeb2fef289fa8e8ad7f99dab72909b65.jpg


Foto's: Toyota/WECDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 8 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons