van der Horst

Shanghai: Andrea Belicchi stormt naar felbevochten zege

Andrea Belicchi - Stefano Comini - Target Competition
Andrea Belicchi - Stefano Comini - Target Competition
Het tweede TCR-treffen op het Shanghai International Circuit bood door het omgooien van de Q2-top 10 onvermijdelijk meer spektakel. Gianni Morbidelli, nochtans pas als tiende van start gegaan, leek op weg naar een opmerkelijke dubbel tot een kortstondig afgeslagen motor roet in het WestCoast-eten gooide. Een incident waarvan het fel strijd leverende Target Competition-duo Andrea Belicchi-Stefano Comini (SEAT Leon) gebruik maakte om één en twee te finishen. Morbidelli behoudt dankzij zijn derde plaats wel nipt de leiding in de puntenstand. Met Andrea Belicchi telt de nieuwbakken serie nu reeds vier verschillende winnaars in evenveel wedstrijden.
  • De Swert Opticiens
Target Competition - SEAT León Cup Racer
Target Competition - SEAT León Cup Racer
Polesitter Belicchi heeft een goede start  maar kan niet verhinderen dat Stefano Comini, die samen met Pepe Oriola voorbij de slecht weggekomen Michel Nykjaer is gespurt, hem nog in de openingsronde de leiding afhandig maakt. Twee ronden verder verliest Belicchi ook zijn tweede plaats aan Oriola maar weet deze een ronde later te heroveren. Oriola opnieuw derde dus maar niet voor lang want daar is Morbidelli reeds, de ervaren Honda Civic-piloot is in vier ronden van P10 naar P4 opgerukt. Noch Oriola, noch Belicchi kunnen de opmars van de Italiaan stuiten en met nog vier ronden te gaan nestelt Morbidelli zich onder de bumper van leider Comini. Laatstgenoemde krijgt daarbij een tik van de immer overenthousiaste Italiaan en valt hierdoor terug naar de derde plaats achter Belicchi.

 
2015 TCR International Series Shanghai
2015 TCR International Series Shanghai
Leider Morbidelli lijkt gewonnen spel te hebben maar wanneer diens motor kortstondig afslaat valt hij terug naar P4 achter Belicchi, Comini en Oriola. Met nog twee ronden te gaan werkt Morbidelli zich toch maar weer voorbij Oriola en Comini, maar in de voorlaatste bocht weet de Zwitser met een gesmaakt maneuver zijn tweede stek op de Italiaan te heroveren en versiert  zodoende de dubbelslag voor diens Target Competition-team.

Sergey Afanasiev & René Munnich - SEAT León Cup Racer & Honda Civic TCR
Sergey Afanasiev & René Munnich - SEAT León Cup Racer & Honda Civic TCR
Ook in het achterop komende peloton worden er geen geschenken uitgedeeld. René Münnich, gisteren nog tweede achter teamgenoot Morbidelli, komt vandaag minder goed weg. Een schuiver in de openingsronde verwijst hem naar de achterste gelederen en in een poging om terrein goed te maken raakt hij verwikkeld in een gevecht met Sergey Afanasyev, Tengyi Jiang en Norbert Tóth.  Nadat hij Afanasyev in de rondte heeft getikt, incident waarbij ook Toth in de klappen deelt, wordt hij met een tijdstraf van 30 seconden bedacht en eindigt pas veertiende.

De  Aziatische toer zit er op voor de TCR International Series, binnen drie weken gaat de Europese campagne alweer van start in het Spaanse Valencia (2 en 3 mei).

Grid Race 2
Uitslag Race 2


Kampioenschap - Rijders

1 Gianni Morbidelli 72 p
2 Stefano Comini 70
3 Andrea Belicchi 59
4 Pepe Oriola 49
5 Kevin Gleason 45
6 Jordi Gené Guerrero 38
7 René Münnich 31
8 Sergey Afanasyev 16
9 Michel Nykjær 16
10 Franz Engstler 16

Kampioenschap - Teams

1  Target Competition 134p
2  WestCoast Racing   126
3  Team Craft-Bamboo Lukoil 106
4  Liqui Moly Team Engstler 43
5  Zengö Motorsport 19
6  Campos Racing  2

Foto's: TCR International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 12 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van China.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons