van der Horst

Shanghai: Forfait Young Driver AMR uit onvrede met BoP

Young Driver AMR - Aston Martin Vantage V8
Young Driver AMR - Aston Martin Vantage V8
Nadat u gisteren op Autosport.be nog kon lezen dat er komend weekend 32 wagens zouden deelnemen aan de voorlaatste manche van het FIA WEC in China, moet dat cijfer weer worden bijgesteld naar 31. Aston Martin Racing zal namelijk een van de vijf Vantage V8 GTE’s in de box laten staan in Shanghai. Het betreft het Deense Young Driver exemplaar, dat normaal gezien door Nicki Thiim, Christoffer Nygaard en Marco Sorensen bestuurd wordt in de GTE-Pro klasse.
  • Heinz Performance
Het Britse merk is duidelijk niet te spreken over de Balance of Performance en maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om zijn gal te spuwen. De Vantage V8 kreeg na Le Mans een 0.5mm kleinere restrictor toegemeten. Voor de wedstrijd in Fuji kreeg men daarvan 0.2mm terug, maar dat bleek onvoldoende impact te hebben volgens AMR teambaas John Gaw. Sinds de 6H van Spa stond de Britse GT niet meer op het podium. Bovendien verkeert Aston Martin momenteel in zwaar weer, en het is nog maar de vraag welke impact dit volgend seizoen op het competitieprogramma zal hebben.

Foto: AMRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 27 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons