van der Horst

Shanghai: Kwalificatiesessies uitgesteld tot zondag (+ Video)

Tom Coronel aanschouwt de schade
Tom Coronel aanschouwt de schade
Consternatie zaterdag op het Shanghai International Circuit waar de eigenlijke kwalificatiesessie voor de tiende WTCC-meeting diende uitgesteld tot zondag. Oorzaak voor het uitstel is de belangrijke schade die de vangrail opliep na een crash van een McLaren in de GT Asia kort voor aanvang van het WTCC-gebeuren. Eerder op de dag werden de vrije oefensessies wel probleemloos afgewerkt. Hierin had local hero Ma Qing Hua zich ongenaakbaar getoond.
Om tegemoet te komen aan de veiligheidsvoorschriften besloten WTCC-promotor Eurosport Events en de FIA de kwalificatiesessie te verplaatsen naar zondagochtend 8u40 plaatselijke tijd (02u40 CET zaterdagnacht). Het uitstel moet de volledige herstelling van de rail toelaten, een werkje dat verschillende uren in beslag zal nemen.

"Wanneer het om de veiligheid gaat kan er geen sprake zijn van compromissen. Dit is vanzelfsprekend vervelend nieuws voor de teams, het publiek en de TV-zenders maar ook in het verleden stond zo'n uitstel naderhand nooit een succesrijk verloop van de meeting in de weg" aldus WTCC General Manager François Ribeiro in een reactie.

 Foto: Honda Racing - David Noels



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 26 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Shanghai.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons