van der Horst

Shanghai: Porsche snelste bij de vrije trainingen

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Mark Webber (Porsche 919 Hybrid) heeft op de eerste dag in Shanghai de snelste tijd neergezet, maar Audi lag niet ver achter. Het was trouwens Audi die de twee beste tijden liet optekenen bij de eerste vrije sessie alvorens Porsche het voortouw nam tijdens de tweede vrije training. De KCMG Oreca was tweemaal de snelste in de LMP2 klasse terwijl AF Corse twee wagens bovenaan plaatste bij de GT’s.
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
De Audi #7 van Marcel Fässler, Benoît Tréluyer en André Lotterer was met een tijd van 1:45.707 de snelste wagen na de eerste vrije sessie op het circuit van Shanghai. De Audi #8 van Lucas di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis volgde als tweede op 0.812. Daarna pas kwamen de twee Porsche’s gevolgd door de twee Toyota’s die al meer dan een seconde moesten toegeven op de referentietijd van de Audi #7.

Porsche nam revanche in de tweede vrije training en plaatste beide wagens bovenaan de tabellen, Webber klokte met de #17 een tijd van 1:45.111 voor de tweede 919 Hybrid van Neel Jani. Beide Audi’s volgden op minder dan een seconde terwijl de Toyota’s al twee seconden achter liepen op de Porsche’s.

Foto's: Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 30 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons