van der Horst

Shanghai: WestCoast Honda's toppen beide vrije oefenritten

Kevin Gleason - WestCoast Racing Honda Civic
Kevin Gleason - WestCoast Racing Honda Civic
De Honda Civic's van WestCoast Racing domineerden de beide oefenritten vrijdag op het Shanghai International Circuit waar dit weekend de tweede TCR-meeting wordt betwistt. Nadat Gianni Morbidelli en René Münnich de eerste oefenrit reeds als snelsten afsloten, stuurde teamgenoot Kevin Gleason zijn Honda in de tweede vrije sessie naar een besttijd, voor diezelfde Münnich. Andrea Belicchi (Target Competition) wierp zich met een derde tijd telkenmale als de snelste SEAT Leon-rijder op.
Morbidelli prijkte in de voormiddag al meteen bovenaan de tabellen. De kleine Italiaan lukte een rondje in 2:17.770 en bleek naderhand de enige die onder de 2:18'-grens wist te duiken. Uiteindelijk was het diens teamgenoot René Münnich die zijn tijd nog het dichtst benaderde, de Duitser ging beide SEAT's van Belicchi en Pepe Oriola (Craft-Bamboo Lukoil) en de derde WestCoast-Honda van Kevin Gleason vooraf.

De Amerikaan die in Sepang verrassend vanop de pole was gestart, deed beter in de namiddagsessie waarin hij zich de snelste toonde op een weliswaar tragere omloop (2:18.046). Teamgenoot René Münnich tikte andermaal als tweede aan, zij het op vier tienden van Gleason's besttijd. In de slotminuten verwees SEAT-vertegenwoordiger Andrea Belicchi merkgenoot Pepe Oriola nog naar de vierde plaats. Mikhail Grachev was de snelste van de beide Engstler-Audi TT's met een zesde chrono op ruim acht tienden van Gleason. De enige Campos Racing Opel Astra  kwam dan toch niet in actie.

Foto's: TCR International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 10 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van China.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons