van der Horst

Shanghai: Bizarre openingsfase en snelste tijd voor Mitch Evans in eerste training

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Voor het eerst sinds 2019 keert de Formule E terug naar China. Dit weekend zal het Shanghai International Circuit het strijdtoneel zijn voor de 22 bolides in het veld. Echter begon het evenement met een bizarre start, waarbij alle teams een software-update nodig hadden. Nadat dit probleem was opgelost, konden de teams de training afwerken, waarbij Mitch Evans (Jaguar) de snelste tijd neerzette.
  • De Swert Opticiens
Al na vijf minuten moest de eerste training worden stilgelegd. Dit gebeurde nadat liefst vijf wagens stilvielen op de baan. Zowel beide Porsches, beide ERT's als de Mahindra van Nyck de Vries kwamen tot stilstand. Na een uitgebreide zoektocht bleek het vermoedelijk te gaan om een probleem met de software-update van de RESS-batterij, hoewel dit nog niet officieel is bevestigd. Hoe dan ook, dit resulteerde in een vertraging van 45 minuten voordat de rest van de sessie kon worden hervat.

Uiteindelijk kwam Jaguar als beste uit de bus met Mitch Evans. De Nieuw-Zeelander was slechts 25 duizendsten van een seconde sneller dan Norman Nato (Andretti) en 59 duizendsten op Jean-Éric Vergne (DS Penske). Jake Hughes (McLaren) en Oliver Rowland (Nissan) wisten ook binnen een tiende van een seconde van Evans te eindigen. Stoffel Vandoorne was ook druk bezig in zijn DS Penske, maar zag zijn goede tijd verloren gaan toen iedereen zich aan het voorbereiden was op een snelle ronde in de laatste bochten.

Nu is het wachten tot vanavond voor de tweede trainingsessie en kwalificatie, terwijl de race morgen om 9 uur Belgische tijd van start gaat.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 24 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Shanghai 1.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons