van der Horst

Shanghai: Toyota klopt Porsche voor pole

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De Toyota TS050 Hybrid van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez zal morgen vanaf de pole positie vertrekken in de 6H van Shanghai. De Japanners klopten in de eindfase van de kwalificaties Porsche dankzij een snelle ronde van Kobayashi. De Porsche 919 Hybrid van Jani/Lotterer/Tandy vertrekt mee vanaf de eerste rij, respectievelijk gevolgd door de Toyota en Porsche zusterwagens.
Vaillante Rebellion pakte de pole in LMP2 met de bolide van Canal/Prost/Senna, terwijl Aston Martin primus was in zowel LMGTE-Pro als LMGTE-Am en in beide klassen respectievelijk Porsche en Ferrari op achterstand hield. De Dane Train Thiim/Sorensen was de snelste in Pro, terwijl Dalla Lana/Lamy/Lauda bij de Am's de pole pakte. Die laatste prestatie is belangrijk, want dankzij het punt voor de pole komt de wagen op gelijke hoogte met de #77 Porsche in de tussenstand, op één tel van de leidende Clearwater-Ferrari.

--- Uitslag kwalificaties FIA WEC 6H Shanghai 2017 (pdf) ---

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 4 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons