van der Horst

Shanghai: Toyota wint kletsnatte race - Martin vierde

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybride
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybride
Na de zege in Fuji was de Toyota #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez opnieuw aan het feest in China. Het werd echter een kletsnatte editie van de 6 Hours of Shanghai, met een aantal neutralisaties en zelfs rode vlaggen. In het laatste anderhalf uur was het weer ietsje beter en kon er toch een tijdje onafgebroken gereden worden. Een late safety car zorgde uiteindelijk voor een eindsprint van slechts acht minuten, tijdens dewelke onze landgenoot Maxime Martin nog een podiumplaats in GTE Pro zag ontsnappen.
Rebellion R13 - Gibson
Rebellion R13 - Gibson
De leidende Toyota kon in de laatste minuten bij een snel invallende duisternis de zusterwagen van ondermeer Fernando Alonso relatief makkelijk achter zich houden. De SMP Racing BR1 van Aleshin, Petrov en ex-F1 wereldkampioen Jenson Button pakte de laatste podiumtrede in, zij het op een ronde van de Toyota's. De beide Rebellion's finishten daarachter op de vierde en vijfde stek. Tung, Aubry en Richelmi pakten de LMP2-zege in de Jackie Chan DC Racing #38, zij eindigden als achtste algemeen.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Opvallend was, mede door het slechte weer, dat de winnaar in GTE Pro daarvoor finishte als zevende (!). Het was meteen de eerste zege voor de nieuwe Aston Martin Vantage van Marco Sorensen en Nicki Thiim. Daarachter tikten Bruni en Lietz (Porsche) als tweede aan terwijl Michael Christensen in de allerlaatste minuut nog voorbij de tweede Aston Martin van Maxime Martin geraakte. Porsche dus op twee en drie terwijl onze landgenoot dus een podiumplaats door de vingers zag glippen. In GTE Am nam Porsche het volledige podium in, Dempsey-Proton Racing eindigde als eerste en derde met Team Project 1 op P2.

--- Uitslag FIA WEC 6 Hours of Shanghai (PDF) ---

Foto's: Toyota Gazoo Racing & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 18 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Shanghai.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons