van der Horst

Sheldon Van der Linde met BMW richting Kyalami 9H

Sheldon van der Linde
Sheldon van der Linde
Huidig DTM-piloot Sheldon van der Linde zal in november als fabriekspiloot de kleuren van BMW verdedigen tijdens de Kyalami 9 Hour. Van der Linde - overigens zelf Zuid-Afrikaan - maakte vorig seizoen de overstap van Audi naar BMW en liet zich bij vlagen al opmerken in de DTM, onder meer met een pole tijdens de tweede race in Zolder. Nu krijgt hij van de Beierse constructeur de kans om te trachten de allereerste winnaar te worden van deze wedstrijd.
  • Dreamdrive
BMW Team Schnitzer - BMW M6 GT3
BMW Team Schnitzer - BMW M6 GT3
In Kyalami zal Van der Linde de Team Schnitzer BMW vervoegen, waarbij hij de wagen deelt met vaste namen Martin Tomczyk en Augusto Farfus. Overigens is de 20-jarige Zuid-Afrikaan de vierde piloot in vijf wedstrijden die het vaste duo vergezelt, nadat de Australiër Chaz Mostert de openingsmanche in Bathurst en Laguna Seca afwerkte, terwijl respectievelijk John Edwards en Nick Yelloly bij de manches in Spa en Suzuka aanwezig waren. Daarnaast zal er ook een tweede BMW aan de start komen. Die zal bemand worden door Nicky Catsburg, Mikkel Jensen en Christian Krognes.

Foto's: BMW Motorsport - Geert Franquet
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op woensdag 11 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons