van der Horst

Silverstone : Toyota nipt op de pole

Toyota TS040 Hybrid
Toyota TS040 Hybrid
De Toyota TS040 Hybrid #7 heeft de pole positie binnengehaald voor de 6 hours of Silverstone die op zondag worden verreden. Het verschil met concurrenten Audi en Porsche is echter miniem en de R18 e-tron quattro #1 die als tweede start moest maar 0.005 seconde toegeven terwijl de Porsche #14 die van op de derde plaats zal starten maar 0.313 seconde achter lag. In de LMP2 klasse ging de beste tijd naar de G-Drive Racing Morgan-Nissan #26. AF Corse behaalde dan weer de pole in zowel de GTE Pro als de GTE Am klasse.
  • Prospeed Competition
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
De gemiddelde tijd van de vier snelste ronden, twee ronden van twee  rijders worden in aanmerking genomen, bepaalt sinds vorig jaar wie de pole bezet in de manches van het WEC. In Silverstone waren het Alexander Wurz en Kazuki Nakajima die de beste gemiddelde rondetijd lieten opmeten in 1:42.774 en de Toyota TS040 Hybrid #7 vertrekt dan morgen ook van op de pole. Maar het verschil met de Audi #1 bemand door Loïc Duval en Tom Kristensen was miniem. Romain Dumas en Neel Jani zorgden er voor dat het derde merk dat officieel een wagen inzet in de LMP1 op de derde startplaats terecht kwam. De overige drie officiële LMP1’s pakten de plaatsen vier tot en met zes met Audi (#2)voor Toyota (#8) en Porsche (#20). De twee Rebellion Lola’s, de enige twee deelnemende privé LMP1’s, kwalificeerden zich op plaatsen 7 en 8.

G-Drive Racing Morgan-Nissan
G-Drive Racing Morgan-Nissan
Op de negende startplaats vinden wij de eerste LMP2 terug, de G-Drive Racing Morgan-Nissan van Olivier Pla, Roman Rusinov en Julien Canal, die in 1:49.156 duidelijk sneller was dan de tegenstanders van zijn klasse. De KCMG Oreca 03-Nissan van Tsugio Matsuda, Richard Bradley en Matthew Howson klokte de tweede tijd voor de beide SMP Oreca-Nissan, waarmee wij alle deelnemers in de LMP 2 klasse hebben gehad. De dertiende startplaats is dus voor de snelste GTE wagen en dat was de AF Corse Ferrari van Gianmaria Bruni en Toni Vilander. De twee Manthey Porsche’s volgden voor de AF
AF Corse Ferrari
AF Corse Ferrari
Corse Ferrari van Rigon/Calado en de eerste Aston Martin, het exemplaar van Mücke/Turner. Ook in de GTE Am klasse was de beste tijd voor een AF Corse Ferrari, namelijk de 458 van Sam Bird, Michele Rugolo en Stephen Wyatt. In deze laatste klasse ging de vijfde tijd naar de Prospeed Compétition Porsche 911 GT3 RSR bemand door drie Fransen. 


Foto's: FIA WECDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 19 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons