van der Horst

Silverstone: Buncombe schenkt Nissan en Reip de pole in wisselvallige sessie

#23 Team RJN Nissan GT-R Nismo GT3
#23 Team RJN Nissan GT-R Nismo GT3
Onze landgenoot Wolfgang Reip vertrekt deze namiddag om kwart voor vier vanop de pole in Silverstone dankzij de Brit Alex Buncombe, die op het einde van Q3 in de #23 Nissan op een vers setje slicks de toptijd klokte. Laurens Vanthoor voerde in de #1 WRT Audi lange tijd de tabellen aan maar werd op het einde, toen hij alweer in de box stond, eveneens nog verslagen door Norbert Siedler in de #333 Rinaldi Racing Ferrari. Vanthoor begint straks dus als derde aan de race.
Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
Wolfgang Reip was erg verrast door de snelle tijd van Buncombe, "ik zag in zijn allerlaatste rondje dat hij in de eerste sector de besttijd had, van toen af durfde ik gewoon niet meer kijken! Pas toen even later het hele team juichte en applaudiseerde besefte ik dat we de pole hadden gepakt. Ik ben echt blij dat we zo revanche kunnen nemen op de tegenslag die we kenden tijdens de openingswedstrijd in Monza. Toen hadden we eerst problemen met een loszittende motorkap waarna we ook nog eens heel wat tijd verloren toen de safety car vlak voor onze neus naar buitenkwam." Onze landgenoot neemt deze namiddag de start in de #23 Nissan. "Dat hadden we zo al vóór de kwalificatie intern vastgelegd. We hebben niet echt een strategie, ik ga gewoon zo hard mogelijk rijden, maar terwijl wil ik zeker ook foutloos blijven."

#111 Kessel Racing Ferrari
#111 Kessel Racing Ferrari
De kwalificaties verliepen onder wisselende weersomstandigheden, zo begon het bij de start van Q1 plots te regenen, maar velen kozen er alsnog voor om op slicks naar buiten te gaan. Na nog geen vijf minuten diende de sessie al stilgelegd te worden door een zware klapper van de #111 Kessel Racing Ferrari, uitkomend in de Am-klasse. Na het hervatten van Q1 zagen we even later alweer een incident, een contact tussen de Ferrari's van Glorax Racing (#25) en Dragonspeed (#100) zorgde voor een gebroken ophanging voor laatstgenoemde. Tijdens Q2 regende het nog steeds maar de omstandigheden in Q3 verbeterden met rasse schreden waardoor alle wagens daarin opnieuw de slicks konden omleggen.

Foto's: Arne Simons, Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 24 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons