van der Horst

Silverstone: Race 2: Haryanto wint - Vandoorne negende

Rio Haryanto - Campos Racing
Rio Haryanto - Campos Racing
Rio Haryanto heeft, net als twee weken terug in Oostenrijk, de sprintrace gewonnen. De Indonesiër eindigde gisteren als achtste en vertrok zodoende vandaag vanuit pole, een uitgangspositie die hij optimaal verzilverde. Op het podium werd hij geflankeerd door Raffaele Marciello en Pierre Gasly. Zowel voor de Italiaan als voor de Fransman was dit het tweede podiumbezoek van het seizoen. Stoffel Vandoorne werd pas negende, en scoort zo voor het eerst dit seizoen geen punten aangezien in de sprintrace enkel de eerste acht punten sprokkelen.
Pierre Gasly - DAMS
Pierre Gasly - DAMS
Bij het doven van de lichten kon Haryanto meteen zijn pole uitbuiten terwijl de man die als tweede vertrok, Nick Yelloly, zijn start volledig miste. Ook Vandoorne, vertrokken als zesde, verloor meteen een plek aan Sergey Sirotkin, de winnaar van gisteren. Marciello en Gasly volgden Haryanto in de eerste bocht terwijl Rossi de vierde plaats overnam van Alex Lynn. Hierbij zag hij de baan wel breder dan ze was. Rossi kende een uitstekende start waarbij hij eerder ook Vandoorne voorbij was gegaan. Ook Daniel de Jong haalde Vandoorne in en onze landgenoot bevond zich in moeilijkheden. Even later kon de Belg toch voorbij de Nederlander terwijl een vloekende Rossi te horen kreeg dat er vijf seconden bij zijn tijd zouden worden opgeteld. 

Stoffel Vandoorne vóór Oliver Rowland
Stoffel Vandoorne vóór Oliver Rowland
De eerste vier plaatsen zouden niet meer veranderen (Rossi had genoeg voorsprong zodat zijn straf geen effect zou hebben) maar voor de vijfde plek zagen we wel een mooie strijd tussen Lynn en Yelloly. Hiervan zou Sirotkin profiteren en Yelloly nog inhalen. Voor de achtste plaats kreeg Vandoorne te maken met een indrukwekkende Oliver Rowland en de leider in de Formule Renault 3.5 haalde onze landgenoot ook effectief in. In de slotfase verloor Sirotkin nog twee plaatsen aan Yelloly en Rowland terwijl diezelfde Yelloly nog Lynn zijn vijfde plaats afsnoepte. Opvallend: alle 26 deelnemers werden geklasseerd. Voor het kampioenschap zien we Rossi Vandoorne naderen tot op 65 punten, Haryonta is derde. Bij de teams blijft ART Grand Prix domineren met 199 punten, Racing Engineering volgt met 115. 

Silverstone; Uitslag race 2: 

01. Rio Haryanto (Campos Racing)
02. Raffaele Marciello (Trident)
03. Pierre Gasly (DAMS)
04. Alexander Rossi (Racing Engineering)
05. Nick Yelloly (Hilmer Motorsort)
06. Alex Lynn (DAMS)
07. Oliver Rowland (MP Motorsport)
08. Sergey Sirotkin (Rapax)
09. Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix)
10. Jordan King (Racing Engineering)
11. Robert Visoiu (Rapax)
12. Julián Leal (Carlin)
13. Richie Stanaway (Status Grand Prix)
14. Artem Markelov (Russian Time)
15. André Negrão (Arden International)
16. Arthur Pic (Campos Racing)
17. Jon Lancaster (Hilmer Motorsport)
18. René Binder (Trident)
19. Nobuharu Matsushita (ART Grand Prix)
20. Mitch Evans (Russian Time)
21. Nathanaël Berthon (Lazarus)
22. Marlon Stöckinger (Status Grand Prix)
23. Norman Nato (Arden International)
24. Sergio Canamasas (Lazarus)
25. Johnny Cecotto Jr. (Carlin)
26. Daniël de Jong (MP Motorsport)

Foto's: Georges De Coster  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons