van der Horst

4H Silverstone: Tweemaal een Gibson bovenaan bij de vrije trainingen

Jota Sport - Gibson 015S
Jota Sport - Gibson 015S
Bij zowel de eerste als tweede vrije training voor de ELMS race op het circuit van Silverstone prijkte er een Gibson 015S bovenaan de tabellen. Was het de #38 van Jota Sport met Simon Dolan, Filipe Albuquerque en Harry Tincknell achter het stuur die het snelst ging in de eerste sessie, dan was het de zusterwagen #41 van Greaves Motorsport bestuurd door Gary Hirsch, Björn Wirdheim en Jon Lancaster die het voortouw nam in de tweede sessie. Voorlopig domineert Ferrari in de GTE klasse, maar de Marc VDS Racing BMW Z4 liet tweemaal een bemoedigende derde chrono optekenen.
Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
Met een rondetijd van 1:49.826 was de Jota Sport Gibson de snelste wagen in de eerste vrije training net voor de tweede Gibson, ingezet door Greaves Motorsport. Daarna volgden de twee Oreca 03’s ingeschreven onder de vlag van AF Corse voor een identieke wagen van Murphy Prototypes. In de GTE klasse was AF Corse oppermachtig, het plaatste twee Ferrari’s op de kopposities. De derde tijd was voor de Marc VDS Racing BMW Z4 GTE van Hassid/Priaulx/Krohn. In de GTC klasse ging de beste tijd naar de TDS Racing BMW Z4 van Dermont/Perera/Lunardi.
 
In de tweede vrije sessie ging de Gibson van Greaves Motorsport in 1:49.419 nog sneller dan het Jota Sport exemplaar in sessie 1. Deze laatste bolide volgde in tweede stelling voor de Murphy Prototypes Oreca 03 van Berthon/Lyons/Patterson. De snelste wagen in de GTE klasse was opnieuw een ferrari 458, maar nu ging de eer naar het exemplaar van AT Racing. De Proton Porsche #88 realiseerde de tweede tijd voor de Marc VDS Racing BMW. In GTC was het de beurt aan AF Corse om de tabellen aan te voeren met twee van zijn Ferrari’s.

Foto's: ELMS  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons