van der Horst

Silverstone: WRT Audi domineert eerste vrije training

WRT Audi's #1 en #3 topten de tabellen in VT1
WRT Audi's #1 en #3 topten de tabellen in VT1
Het tweede raceweekend van de Blancpain Endurance Series werd vanmorgen in Silverstone op gang geschoten met de bronze-sessie, iets later meteen al gevolgd door de eerste vrije training die openstond voor alle wagens. WRT Audi stond op het einde van de anderhalf uur durende sessie met twee wagens bovenaan, de #3 van Stippler, Richelmi en Ortelli was twee tienden van een seconde sneller dan de #1 die Laurens Vanthoor deelt met Robin Frijns en Jean-Karl Vernay.
  • Skylimit Events
De #70 Mercedes spinde na een lekke band
De #70 Mercedes spinde na een lekke band
Tijdens de sessie was het, door de meer dan 60 deelnemers, enorm druk op de baan en dat zorgde her en der voor enkele spins. De training werd zelfs even gestopt met de rode vlag om de Emil Frey Jaguar weg te takelen. Ook de #70 GT Russian Team Mercedes SLS van Karachev, Waszek en Bouchut bleef achter langs de baan na een spin als gevolg van een lekke rechterachterband. Eerder tijdens de bronze-sessie ging ook Karim Ojjeh in de #15 Boutsen-Ginion BMW van de baan in de remzone van Stowe nadat een hydraulische leiding het begaf. De auto tolde de grindbak in maar raakte gelukkig niet beschadigd waardoor het Belgische team zijn deelname aan de vrije training niet in gevaar zag komen.

#75 ISR Audi en #15 Boutsen-Ginion BMW
#75 ISR Audi en #15 Boutsen-Ginion BMW
Onze landgenoot Adrien de Leener stond op het einde van die vrije training als vierentwintigste genoteerd in de #52 AF Corse Ferrari, iets verder op de zesendertigste plaats vonden we de #75 ISR Audi van ondermeer Frédéric Vervisch. Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons