van der Horst

Silverstone: Fisichella zet Ferrari bovenaan in eerste vrije training

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Vanmorgen tijdens de eerste vrije training van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Silverstone eindigden liefst drie Pro-Am bolides bovenaan de tabellen, uiteraard met dank aan de Pro-rijder op elkeen. Ex-F1 rijder Giancarlo Fisichella was de enige die onder de twee-minuten grens kon duiken in de #53 AF Corse Ferrari. De #74 ISR Audi (polesitter vorig weekend) en de #78 Barwell Lamborghini completeerden de top drie. Beste Belgen waren de broers Vanthoor en Frédéric Vervisch in de #1 WRT Audi, zij tikten als vijfde aan.
  • Hamofa Performance
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
De sessie verliep, afgezien van enkele schuivers, vrij rustig en zelfs de zon liet zich af en toe zien op een kurkdroge omloop van Silverstone. Maxime Martin (last minute vervanger van Dirk Werner) zagen we aan het werk in de #99 Rowe Racing BMW M6 GT3, de wagen eindigde net buiten de top tien als elfde. Louis Machiels is ook present in de Attempto Racing Lamborghini en kwam drie plaatsen verder op de 14e plaats terecht.

Rinaldi Racing - Ferrari F488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari F488 GT3
De Bentley #8 van ondermeer Maxime Soulet en Wolfgang Reip kon pas een 27e tijd neerzetten, daarachter eindigden Bernard Delhez (Kessel Racing Ferrari) als 30e en Adrien De Leener (WRT Audi) als 32e. De Ferrrari van Delhez diende halverwege de sessie wel uit de grindbak van de eerste bocht gesleept te worden. Pierre Ehret kon in de nieuwe Ferrari 488 van Rinaldi Racing (AM Cup) die hij morgen deelt met Stef Vancampenhoudt pas een 52e tijd op de tabellen laten noteren.

--- Uitslag Vrije Training BGTSEC Silverstone 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons