van der Horst

Silverstone: Lamborghini snelste in Pre Qualifying - Zware crash Attempto Porsche (VIDEO)

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Tijdens Pre Qualifying (lees tweede vrije training) voor de Blancpain GT Series Endurance Cup-manche te Silverstone was het ditmaal Lamborghini dat de twee bovenste posities innam. De Grasser Racing Team Huracán GT3 van ondermeer Mirko Bortolotti en Jeroen Bleekemolen ging het Pro-Am exemplaar van Barwell Motorsport vooraf. Een zware crash van Nicolas Armindo in de Attempto Racing Porsche 991 GT3 R zorgde voor een onderbreking van een kwartier, de Fransman kwam gelukkig ongedeerd uit de zwaar verhakkelde bolide.
Attempto Racing - Porsche 911 GT3 R
Attempto Racing - Porsche 911 GT3 R
Het was een erg bizar incident. Armindo week op het rechte stuk ter hoogte van de nieuwe pitlane opeens uit naar rechts. Daar zat echter al de Bentley Continental GT3 #8 van Andy Soucek die gewoon zijn lijn hield en de Porsche in de muur katapulteerde. De Spanjaard was bezig aan zijn outlap en treft geen enkele blaam, de Porsche zien we dit weekend hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie. Het incident deed terugdenken aan de crash tussen Stefan Mücke (Aston Martin) en Richard Westbrook (Nissan) in het WK GT1 in 2011. Gelukkig voor de andere deelnemers kon de sessie met zo'n tien minuten op de klok alsnog voor even worden hervat.

M-Sport Bentley Continental GT3
M-Sport Bentley Continental GT3
Even leek het er op dat Michael Meadows in de #2 WRT Audi de koppositie in extremis zou overnemen, maar zijn tijd werd kort daarna alweer geschrapt omdat hij in de chicane de limieten van de baan niet had gerespecteerd. Een 1-2 dus voor Lamborghini, de eerste Audi werd zo het ISR-exemplaar met nummer 74 (polesitter Brands Hatch) op de derde plaats. De snelste Belgen waren deze keer Maxime Soulet en Wolfgang Reip in de Bentley #8 die op het einde betrokken was in bovenvermelde aanrijding. Zij tikten aan als vijfde, de Britse bolide liep als gevolg van het incident gelukkig slechts lichte schade op.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT PRE QUALIFYING SILVERSTONE 2016 (PDF) ---Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons