van der Horst

Silverstone: Dubbel voor Cecotto-Postiglione - Pech voor Belgen en Nederlanders

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Tijdens de tweede race van het weekend hadden de Belgische en Nederlandse piloten minder reden tot juichen dan in de eerste manche waarin Gerard Van der Horst zijn eerste zege behaalde in de Lamborghini Cup en het duo Lagrange/Vanneste met een zesde plaats algemeen de winnaars werden in de Pro-Am. De beste Lage Landen prestatie kwam ditmaal van de Nederlandse youngster Rik Breukers die met zijn co Axcil Ramar Jefferies na de derde plaats in race 1 nu een vierde stek pakte na een felbevochten race.
  • Powercars
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Na de euforie dan toch nog een ontgoochelend resultaat voor Lagrange en Vanneste. Vertrokken vanuit 19de positie kon Vanneste enkele plaatsen goed maken en bracht de wagen in 16de positie binnen na een safety car situatie door een oliespoor op de piste. Niels Lagrange nam over en reed richting een top 10 algemeen en een nieuw podium in de Klasse Pro-Am, maar een klapband besliste er anders over. Kelvin Snoeks pakte net naast de laagste podiumtrede in Pro Am, terwijl Rik Breukers na een knappe wedstrijd naar de vierde plaats algemeen werd verwezen. In de Lamborghini Cup was het opnieuw Gerard Van der Horst die het voortouw nam, maar na de pitstop was de onfortuinlijke leider in de Cup 5km/uur te snel bij het buiten rijden en kreeg hij een drive through aan de broek.
Gerard Van der Horst: "Er waren twee witte lijnen aan de exit pitlane op drie meter van elkaar. Ik gaf alles op de eerste lijn, maar dat bleek niet de goede, waardoor ik op de tweede lijn reeds mijn snelheid met 5km/uur had verhoogd", aldus een ontgoochelde Van der Horst die van de leiding naar de derde plaats viel maar zijn vierde podium op rij was wel een feit. Ditmaal na ploegmaat William Van Deyzen en Carlos Sarrea, die de wedstrijd in de Lamborghini Cup won. Regerend Cup-kampioen, Van der Horst, blijft na zijn zege, de derde plaats en de punten van twee pole's netjes aan de leiding voor zijn teammaat William van Deyzen.

Cecotto-Postiglione - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Cecotto-Postiglione - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Voor de algemene zege werd het een verhitte strijd tussen Postiglione/Cecotto en Abbate/Nemoto. Met nog drie minuten op de teller lagen Abbate, Postiglione, Alfanasiev en Breukers met z'n vieren binnen anderhalve seconde. Postiglione kon in de laatste ronde voorbij Abbate en lukte dus samen met Cecotto junior een dubbel. Breukers ging op het einde richting derde plaats en een nieuw podium, maar werd in extremis dan toch van het podium geduwd door Alfanasiev.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op maandag 15 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons