Silverstone 500: Dubbel voor Aston Martin

Ahmad Al Harthy/Michael Caine
Aston Martin is de grote winnaar van de Silverstone 500, de derde manche van het Britse GT kampioenschap. Niet alleen behaalde het Britse merk de dubbel in de race, maar ook niet minder dan vijf exmplaren van de Vantage V8 eindigden in de top 10. Ahmad Al Harthy en Michael Caine schonken de Oman Racing Team Aston Martin zijn tweede zege van het seizoen. De Beechdean AMR Vantage V8 van Jonny Adam en Andrew Howard finishte als tweede, maar op bijna een minuut achterstand van de winnende bolide.
Steven Kane/Rembert Berg
Steven Kane en Rembert Berg brachten de M-Sport Bentley Continental naar een mooie derde plaats, maar na de race kreeg de wagen een penalty straf van 30 seconden voor wat genoemd werd “een te vermijden contact” met de Ecurie Ecosse BMW Z4. Daardoor zakt de Bentley naar plaats vier en recupereert de Ecurie Ecosse BMW van Alexander Sims en Marco Attard de derde plaats. Ex-wielrenner Richard Hoy behaalde samen met Alex Buncombe een mooie zevende plaats met de Nissan GT Academy Team RJN Nissan GT-R. De overwinning in de GT4 klasse was voor de Ginetta G55 van Adrian Barwick en Bradley Elllis, die zeventiende algemeen werden.