van der Horst

Silverstone 500: Von Ryan Racing McLaren wint nu ook in Brits GT

Gilles Vannelet/Adrian Quaife-Hobbs - Von Ryan racing McLaren 650S
Gilles Vannelet/Adrian Quaife-Hobbs - Von Ryan racing McLaren 650S
Een week nadat Von Ryan Racing de McLaren 650S zijn eerste zege bezorgde in de Blancpain Endurance Series race op Silverstone, won het team dit weekend op hetzelfde circuit de Silverstone 500, de langste race van het British GT kampioenschap. De wagen werd bestuurd door een gelegenheidsduo bestaande uit Gilles Vannelet en Adrian Quaife-Hobbs. De plaatsen twee en drie werden beide ingenomen door een BMW Z4 GT3, het Triple Eight Racing exemplaar van Joe Osborne en Lee Mowle behaalde zilver, het brons was voor de Ecurie Ecosse Z4 van Marco Attard en Alexander Sims.
regen 2015 British GT Silverstone 500
regen 2015 British GT Silverstone 500
De race werd gereden onder typisch Brits weersomstandigheden, regenbuien en opklaringen volgden elkaar op. De Beechdean Aston Martin van Andrew Howard en Jonny Adam startte van op de pole met de Von Ryan mcLaren van Vannelet en Quaife-Hobbs naast zich. Op een natte piste mipakte Howard zich in de eerste ronde en de Aston Martin stond de leiding af aan de McLaren. De oranje bolide handhaafde zich op de kop terwijl de Oman Racing Team Aston Martin van Ahmad Al Harthy de tweede plaats had ingenomen. Na een half uur racen volgde er een neutralisatie van de wedstrijd met de safety car na een crash tussen de TF Sport Aston Martin van Derek Johnston en de FF Corse Ferrari van Gary Eastwood.

Mark Farmer/Jon Barnes - GT Racing Aston Martin Vantage
Mark Farmer/Jon Barnes - GT Racing Aston Martin Vantage
Sommige deelnemers profiteerden van de safety car procedure om te pitten en slicks te monteren daar de piste meer en meer opdroogde. Dankzij die strategie remonteerde Jon Barnes (Aston Martin) op de leiders en nam de kop van de wedstrijd. Spijtig kon zijn teammaat Mark Farmer de druk niet aan, nadat hij het stuur overgenomen had spinde hij de Aston Martin in de vangrails wat leidde tot een nieuwe safety car procedure. De Von Ryan Racing McLaren dan bestuurd door Quaife-Hobbsn herwon zo de leiding en niettegenstaande de terugkeer van de BMW van Osborne kwam de Mclaren als eerste over de lijn.

Joe Osborn/Lee Mowle - Triple Eight Racing BMW Z4
Joe Osborn/Lee Mowle - Triple Eight Racing BMW Z4
Vannelet/ Quaife-Hobbs bezorgden alzo de 650S een tweede zege in een week tijd, zij bleven de BMW’s van Osborn/Mowle en Attard/Sims voor. Deze laatsten vergroten wel hun voorsprong in het kampioenschap. Geen Aston Martin op het podium dus, maar het Britse merk pakte wel de plaatsen vier tot en met zes met de Beechdean Vantage tussen de twee exemplren van Oman Racing. De tweede Von Ryan McLaren pakte nog de zevende plaats. Beechdean AMR won wel de GT4 klasse, Ross Gunn/Jamie Chadwick finishten elfde algemeen.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 1 juni 2015.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons