Silverstone 500: Geen top tien voor Maxime Martin

Maxime Martin/Graham Davidson - Jetstream Motorsports Aston Martin Vantage
De Silverstone 500, de vierde manche van het Brits GT kampioenschap, werd gewonnen door de TF Sport Aston Martin Vantage GT3 van Nicki Thiim en Mark Farmer. Maxime Martin startte samen met Graham Davidson (Jetstream Motorsport Aston Martin Vantage GT3) vanop de derde plaats, maar in de aanvangsfase van de race deelde Davidson een tik uit aan een andere deelnemer en werd daarvoor bedacht met een stop and go. Martin en Davidson bereikten de finish uiteindelijk op de dertiende plaats.
RJN Motorsports - Nissan GT-R
De pole ging verrassend naar de RJN Motorsport Nissan GT-R van Ricardo Sanchez en Struan Moore, maar in de race kreeg Moore te kampen met een probleem met zijn zitje, wat leidde tot een extra pitstop om de zetel vast te zetten. De Nissan kwam alsnog als vierde over de streep. John Minshaw en Phil Keen loodsten hun Barwell Motorsport Lamborghini als tweede over de finish gevolgd door de Optimum Motorsport Aston Martin van Jonny Adam en Flick Haigh.

Rick Parfitt en Seb Morris (Team Parker Bentley Continental) verloren hun vierde plaats door een straf wegens het inhalen onder geel aan de RJN Motorsport Nissan. De volgende wedstrijd van het Brits GT kampioenschap vindt plaats op de omloop van Francorchamps einde juli.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op woensdag 13 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone 500.