van der Horst

Silverstone 500: Team Parker Racing Bentley pakt zege in langste race van het jaar

Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Rick Parfitt en Seb Morris hebben met de Team Parker Racing Bentley Continental GT3 de Silverstone 500 gewonnen, met zijn drie uren wedstrijd de langste race van het Brits GT kampioenschap. Zij gingen de Macmillan AMR Aston Martin Vantage van James Littlejohn/Jack Mitchell en de Spirit of Race SA Ferrari 488 van Duncan Cameron/Matt Griffin vooraf.
  • De Swert Opticiens
Start Silverstone 500
Start Silverstone 500
Bij de start stond de Bentley op de tweede plaats naast de Macmillan AMR Aston Martin die van op de pole vertrok, maar Parfitt nam al snel de overhand op Mitchell. Jon Minshaw op de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan bezette de derde plaats. Na 40 minuten race kwam Parfitt als eerste binnen voor een eerste pilotenwissel, Mitchell daarentegen bleef 20 minuten langer achter het stuur zitten en wanneer de Aston Martin weer de baan opkwam lag hij een halve minuut achter op de Bentley.

Track-Club - McLaren 570S GT4
Track-Club - McLaren 570S GT4
De posities vooraan zouden niet meer wijzigen niettegenstaande een slip van de Bentley na een contact met een Aston Martin. Rick Parfitt/Seb Morris wonnen de race met meer dan een minuut voorsprong op James Littlejohn/Jack Mitchell. Duncan Cameron/Matt Griffin werden met hun Ferrari nog derde voor de Lamborghini van Minshaw/Keen en de Team ABBA by Rollcentre Racing Mercedes AMG van Richard Neary/Martin Short. De zege in de GT4 klasse ging naar de Track-Club McLaren 570S van Adam Balon/Adam McKay.

Foto's: British GT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 13 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone 500.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons