van der Horst

Silverstone: Alexander Fach wint na problemen bij titelconcurrenten

Podium 2023 Porsche Mobil 1 Supercup Silverstone
Podium 2023 Porsche Mobil 1 Supercup Silverstone
U heeft ongetwijfeld al gehoord van het spreekwoord "als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen". In de Porsche Mobil 1 Supercup in Silverstone afgelopen weekend waren er vier rijders die de mist in gingen en waar Alexander Fach (FACH AUTO TECH) als lachende vijfde met de winst ging lopen. Het werd overigens een onuitgegeven podium, want gastrijder en Porsche Carrera Cup Benelux-piloot Robert de Haan (Richardson Racing) behaalde de tweede plek bij zijn debuut in de Supercup. Alessandro Ghiretti (Martinet by Almeras) vervolledigde het podium.
Alexander Fach - FACH AUTO TECH
Alexander Fach - FACH AUTO TECH
Het was een uniek moment, want na drie bochten waren we de vier eerste wagens uit de kwalificaties en ook belangrijke namen voor het kampioenschap al kwijt. Dorian Boccolacci (CLRT), Larry ten Voorde (Team GP Elite) en Bastian Buus (BWT Lechner Racing) moesten in de achtervolging, terwijl Harry King (BWT Lechner Racing) de handdoek in de ring moest werpen. Hierdoor kon Fach profiteren om de leiding te nemen. Nog iemand die van de hetze kon profiteren was de Haan, want terwijl de Nederlander pas als negende vertrok, lag hij ineens tweede in tevens in strijd voor winst.

Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Samen met Ghiretti konden de leiders een klein gaatje slaan op de rest, maar de plaatsen bleven ongewijzigd en zo behaalde Fach de eerste overwinning sinds 2018 voor het team van zijn vader. Keagan Masters (Ombra S.R.L.) en Jaap van Lagen (Dinamic Motorsport SRL) maakten de top vijf vol. Ook Benjamin Paque (CLRT) kon profiteren van de dolle openingsfase om op te klimmen. Onze landgenoot, als vijftiende vertrokken, zou uiteindelijk als achtste eindigen. Tot slot moest Ghislain Cordeel (GP Elite) opgeven.

Foto's: Porsche AG



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons