van der Horst

Silverstone: Bartholomew/Middleton winnen race 1 - Pech voor Lagrange

Start Lamborghini Super Trofeo Silverstone Race 1
Start Lamborghini Super Trofeo Silverstone Race 1
De eerste wedstrijd van de Lamborghini Super Trofeo in Silverstone werd vandaag gewonnen door thuisrijders Jack Bartholomew en Stuart Middleton (Bonaldi Motorsport). Het duo profiteerde van een aanrijding tussen Kikko Galbiati en Karol Basz (beiden Imperiale Motorsport) om de leiding te nemen met nog slechts enkele minuten op de klok. Bonaldi Motorsport pakte eveneens de derde plek met Kroes/Afanasiev, terwijl Venditti/di Folco (Target Racing) de tweede plaats pakten.
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
De wedstrijd begon meteen slecht voor Niels Lagrange, die na nog geen tien minuten wedstrijd en in vijfde positie liggend de Leipert Motorsport Lamborghini met een technisch euvel naar de pits diende te brengen. Voor het Belgische Semspeed verliep hun debuutrace een stuk beter, Benoît en François Semoulin kaapten met een twaalfde plaats algemeen ook nog eens de zege weg in de Lamborghini Cup-klasse. Tweede daarin werd Gerard Van der Horst: "Ik kon tijdens de wedstrijd oprukken van plaats drie naar plaats twee. Daarna heb ik beslist om niet meer vol in de aanval te gaan en de punten van de tweede plek binnen te halen."

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons