van der Horst

Silverstone: Calado zet Ferrari op kop tijdens prekwalificatie

Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Tijdens de prekwalificatie van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Silverstone was het James Calado die in het laatste kwartier nog een snelle tijd uit de Kaspersky Motorsport Ferrari #55 perste. De Brit dook een luttele vijf duizendsten van een seconde onder de tijd die Philipp Eng (teamgenoot van Maxime Martin) liet optekenen in de Rowe Racing BMW #99. Maxi Buhk reed een derde chrono in de HTP Motorsport Mercedes #84.
  • Hamofa Performance
Black Falcon - Mercedes AMG GT3
Black Falcon - Mercedes AMG GT3
De sessie diende wel vroegtijd gestopt te worden door middel van de rode vlag. Boosdoener op zo'n vijf minuten van het einde was Oliver Morley die zijn Black Falcon Mercedes #16 onzacht in de bandenstapels parkeerde. Hij probeerde zijn weg te vervolgen met een kromme achtervleugel maar besloot alsnog de wagen stil te zetten. Hierop besliste de wedstrijdleiding om de sessie dan maar ietsje vroeger dan gepland te stoppen.

Team WRT in Silverstone
Team WRT in Silverstone
De WRT Audi #5 met ondermeer Dries Vanthoor was goed voor een 16e chrono met net achter zich de Bentley #8 van onder andere Maxime Soulet. De Attempto Lamborghini #66 die Bertrand Baguette deelt met Marco Mapelli en Giovanni Venturini kon slechts een 49e tijd laten optekenen. De prekwalificaties zijn eigenlijk een bijkomende vrije training, de startgrid zelf wordt morgen pas bepaald tijdens de kwalificaties. Deze worden verreden om 10u45 Belgische tijd.

--- Uitslag Prekwalificatie Blancpain GT Series Endurance Cup Silverstone 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 13 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons