van der Horst

Silverstone: Concurrentie maakt het Minshaw niet makkelijk - Vandierendonck vierde

Jon Minshaw - Barwell Motorsport
Jon Minshaw - Barwell Motorsport
De hoofdrace in Silverstone leek een kolfje naar de hand van de dit weekend dominerende Jon Minshaw in de Barwell Motorsport Lamborghini #33. Met nog tien minuten op de klok werd hij echter aangevallen door zowel Cédric Leimer (Lamborghini) als Karim Ojjeh (Boutsen Ginion Racing BMW). Beide heren gingen voorbij de Brit maar hij kon de tweede plaats toch weer terugnemen van Ojjeh. Een penalty van 30 seconden voor leider Leimer betekende alsnog een zege voor Minshaw.
Nicolas Vandierendonck - Shipex by Ombra Racing
Nicolas Vandierendonck - Shipex by Ombra Racing
Leimer was dus iets te enthousiast geweest bij zijn inhaaljacht en kreeg een halve minuut straftijd aangesmeerd voor het overschrijden van de limieten van de baan. Nicolas Vandierendonck pakte in de beginfase nog de derde plaats maar moest net als tijdens de kwalificatierace eerder op de dag zijn meerdere herkennen in Ojjeh. Ook Anthony Pons (AKKA ASP Mercedes #72) werkte zich in de eerste tien minuten nog voorbij onze landgenoot, die wel kon profiteren van de penalty van Leimer. Patrick Van Glabeke kon zich terugvechten naar de negende plaats, Louis-Philippe Soenen werd 18e en wederom derde in de Iron Cup.

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 13 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons