van der Horst

Silverstone: eerste seizoenszege voor Latifi

Nicholas Latifi
Nicholas Latifi
Vertrokken vanop de pole heeft Nicholas Latifi (Campos) zijn eerste seizoenszege beet. De Canadees hield in een spannend slot Luca Ghiotto (Russian Time) af die zijn beste seizoensresultaat evenaarde. Arten Markelov (Russian Time) vervolledigde het podium en word de nieuwe nummer twee in de tussenstand na een tijdstraf voor Oliver Rowland (DAMS). Charles Leclerc (Prema) werd vijfde en heeft nu 67 punten meer dan de Rus.
  • VR Racing
Luca Ghiotto - Russian Time
Luca Ghiotto - Russian Time
Net als gisteren vertrokken de rijders op de vuile kant van de baan opvallend moeilijker dan hun collega's met een oneven startpositie. Latifi behield de leiding maar Jordan King (MP) verloor meteen zijn tweede plek aan Luca Ghiotto. Niet veel later werd King in een duel met Oliver Rowland van de baan geduwd en diende op te geven. Rowland werd er niet voor bestraft maar wel voor het hinderen van Artem Markelov en zou later vijf seconden straf aan zijn broek krijgen. Intussen reed Latifi vooraan weg van Ghiotto. Charles Leclerc van zijn kant geraakte, vertrokken als achtste, maar niet voorbij Sergio Canamasas (Rapax) die zijn vijfde plek met hand en tand verdedigde.

Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
Na verschillende pogingen lukte het de puntenleider dan toch en met de snelste raceronde stormde hij onmiddellijk af op Markelov voor plek vier terwijl Rowland de druk op Ghiotto opvoerde voor plek twee. Een mooie strijd leek in de maak maar die werd onderbroken door de safety car nadat Ralph Boschung (Campos) stil kwam te staan tegen de muur. Bij de herstart in de laatste ronde behield Latifi de leiding en boekte zijn vijfde podium van het seizoen. Ghiotto werd tweede voor Markelov die Rowland nog passeerde. Leclerc werd in de laatste bocht nog verrast door Canamasas en werd pas zesde, vijfde na de penalty van Rowland. De laatste punten ging naar Norman Nato (Arden), Nyck de Vries (Rapax) en Nobuharu Matsushita (ART). De Vries reed een ijzersterke wedstrijd die hem van de twintigste naar de zevende plaats bracht.

Foto's: Niels Vaeck, Georges De Coster & Racing International Photography  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons