van der Horst

Silverstone: Eerste zege voor Jack Doohan

Jack Doohan
Jack Doohan
Jack Doohan (Virtuosi Racing) heeft in Silverstone zijn eerste zege in de formule 2 behaald. Op een door de regen verraderlijke piste wist Doohan zijn tegenstanders de baas te blijven en won voor Ayumu Iwasa (DAMS) en Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System). Amaury Cordeel komt dit weekend niet aan de start nadat hij in Bakoe een schorsing opliep.
Door de regen werd de start achter de safety car gegeven. Doohan vertrok als vierde maar voelde zich op zijn gemak op de natte piste en ging al snel Jüri Vips (Hitech GP) voorbij. In de zesde ronde ging hij voorbij Jehan Daruvala (Prema) en even later moest ook Enzo Fittipaldi zich gewonnen geven nadat hij een fout maakte.

Van dan af reed Doohan zonder problemen naar zijn eerste zege. Iwasa kwam nog sterk terug maar kon de Australiër niet meer bedreigen. Fittipaldi wist nog net de derde plaats veilig te stellen voor een opzittende Théo Pourchaire (ART GP). Felipe Drugovich (MP Motorsport) behoudt de leiding in de tussenstand nadat hij als vijfde over de finish kwam. Frederik Vesti (ART GP), Logan Sargeant (Carlin) en Jehan Daruvala waren de overige rijders in de punten.

Foto: Virtuosi Racing

 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons