van der Horst

Silverstone: Eerste zege voor Maximilian Günther

Maximilian Günther - BWT Arden
Maximilian Günther - BWT Arden
Maximilian Günther (BWT Arden) heeft in Silverstone de formule 2 sprintrace gewonnen, het is de eerste zege van de Duitser in die klasse. Nyck de Vries (Prema Theodore Racing) zette de Duitser lang onder druk maar zakte op het einde van de race weg en viel terug naar de zevende plaats. George Russell (ART GP) erfde de tweede plaats over maar kwam net tekort om Günther het vuur aan de schenen te leggen.
George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Lando Norris (Carlin) pakte de derde plaats Nadat de Brit goed wegkwam met een aanrijding met Antonio Fuoco (Charouz Racing), de Italiaan moest de strijd staken. Artem Markelov (Russian Time) en Louis Delétraz (Charouz Racing) maakten de top vijf vol. Luca Ghiotto (Campos Racing), Nyck de Vries en Alexander Albon (DAMS) pakten de resterende punten.

Een eigenaardig incident deed zich voor in de uitloopronde van de race, Haas F1 testrijder Santino Ferrucci ramde er moedwillig zijn teammaat Arjun Maini. De FIA bestrafte de Amerikaanse piloot zwaar, hij werd geschorst voor vier races en kreeg een boete van 60.000 euro. Daarop kwam later nog een boete van 6000 Euro omdat Ferrucci zijn wagen door de paddock stuurde met een hand aan  het stuur en in de andere niet van een handschoen voorziene hand hield hij een GSM. Trident het team van Ferrucci onderzoekt nu ook of ze het contract met hun rijder kunnen verbreken.

Foto's: Racing nternational Photography
   • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons