van der Horst

Silverstone: Eerste zege voor Victor Martins

Victor Martins
Victor Martins
Victor Martins (ART GP) heeft op het circuit van Silverstone de formule 2 hoofdrace gewonnen. De Fransman was duidelijk de snelste en kwam als eerste over de finishlijn voor Zane Maloney (Carlin) en Théo Pourchaire (ART GP). Voor Amaury Cordeel (Virtuosi) was de race al snel over, in de zevende ronde viel zijn wagen stil op de piste, waarop de safety car buiten reed.
  • Prospeed Competition
Ayumu Iwasa (DAMS) was het beste weg bij de start en schoot vanaf de tweede startlijn door naar de eerste plaats. Maar al vlug nam de van op de pole vertrokken Martin de koppositie weer over. In de zevende ronde kwam de safety car naar buiten wat enkele teams aanzette om de pitstop af te werken. Martins viel aanvankelijk terug naar de derde plaats, de Fransman kreeg bovendien een tijdstraf van 5 seconden voor het inhalen van Iwasa buiten de limieten van de piste.

Bij de herstart ging het mis, Frederik Vesti (Prema), Dennis Hauger (MP Motorsport) en Roman Stanek (Trident) reden op elkaar in en wat later torpedeerde Kush Maini (Campos) zijn teamgenoot Ralph Boschung, waarop de safety car weer naar buiten kwam. De rijders die nog niet van banden hadden gewisseld deden dat op dat moment. Martins kreeg terug de leiding in handen en bij de finish had hij zeven seconden voorsprong op Zane Maloney, voldoende dus om alsnog de zege te pakken niettegenstaande de 5 seconden tijdstraf. Jack Doohan (Virtuosi) en  Ayumu maakten de top vijf vol. Verder waren er nog punten voor Oliver Bearman (Prema), Jehan Daruvala (MP Motorsport), Enzo Fittipaldi (Carlin), Arthur Leclerc (DAMS) en Jak Crawford (Hitech GP).

Foto: FIA Formula 2
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons